Pamata vakcīnām būtu jābūt obligātām, norāda veselības ministrs

Veselības ministra viedoklis par obligātajām vakcīnām

Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) šodien izteica stingru atbalstu idejai, ka pamata vakcīnām būtu jābūt obligātām. Viņš uzsvēra, ka vakcinācija ir būtisks solis sabiedrības veselības nodrošināšanā un slimību profilaksē. Šāda politika varētu būt efektīvs instruments, lai mazinātu epidemioloģisko risku un palielinātu vakcinācijas aptveri.

Dezinformācijas ierobežošana

Veselības ministrs atzīmēja, ka Latvijā ir steidzami nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju. Pēc viņa teiktā, maldinoša informācija apgrūtina cilvēku lēmumu pieņemšanu par savas veselības aizsardzību. Abu Meri uzsvēra, ka sabiedrībai ir jāsaņem pareiza un uzticama informācija par vakcīnām, lai veicinātu uzmanību un interesi par vakcināciju.

Imunizācijas valsts padomes sēdes secinājumi

Ministrs izteicās pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes, kurā dalībnieki apsprieda aktuālos jautājumus par vakcinācijas procesu Latvijā. Tika veikta analīze par vakcinācijas rādītājiem un diskutēts par nepieciešamajiem uzlabojumiem, lai palielinātu cilvēku skaitu, kuri saņem pamata vakcinācijas kursu.

Sabiedrības izpratnes veicināšana

Veselības ministrija plāno veidot sabiedriskās apziņas kampaņas, lai informētu iedzīvotājus par vakcīnu nozīmi un ieguvumiem. Šīs kampaņas mērķis ir mazināt bailes un pretestību pret vakcināciju, kā arī uzlabot sabiedrības veselību kopumā. Ministre norādīja, ka katras ģimenes uzdevums ir ziedot laiku un uzmanību resursiem, kas palīdzēs izprast vakcinācijas nozīmi un nepieciešamību īstenot to, lai pasargātu sevi un savus tuvākos no bīstamām slimībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas