Pārdala 7,6 miljonus eiro ugunsdzēsējiem jaunu autocisternu ar pacēlāju iegādei
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 14:44
  • LSM
  • 6

Pārdala 7,6 miljonus eiro ugunsdzēsējiem jaunu autocisternu ar pacēlāju iegādei

VUGD jauno autocisternu iegāde

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) tuvākajā laikā varēs iegādāties sešas jaunas ugunsdzēsības autocisternas ar pacēlāju, pateicoties valdības lēmumam par 7,6 miljonu eiro pārdali. Šī būtiskā finansējuma piešķiršana ļaus ievērojami uzlabot ugunsdzēsēju iespējas reaģēt uz izsaukumiem un sniegt efektīvāku palīdzību nelaimēs.

Finansējuma sadalījums

Valdība apstiprināja nepieciešamo pārdali sekojošā veidā: 2,51 miljoni eiro tiks piešķirti Iekšlietu ministrijai šogad, savukārt piecu miljonu eiro pārdale notiks nākamajā gadā. Šī stratēģija nodrošinās laika posmu, kurā tiks īstenots iepirkums, un ļaus ugunsdzēsējiem saņemt jauno aprīkojumu iespējami ātrāk.

Jauno autocisternu nozīme

Jaunā ugunsdzēsības autocisternu flote, kas iekļaus pacēlājus, būtiski uzlabos ugunsdzēsēju spēju ierobežot ugunsgrēkus un glābt dzīvības augstākās ēkās. Pacēlāji ir īpaši svarīgi, lai ātri un efektīvi piekļūtu notikumu vietām augstākos stāvos, tādējādi samazinot reaģēšanas laiku un uzstādot jaunu drošības standartu ugunsdzēsībā.

Sabiedrības atbalsts un cerības

Sabiedrība ir ļoti ieinteresēta un atbalstoša šādiem ieguldījumiem, jo sevišķi ņemot vērā pieaugošo ugunsgrēku skaitu un sarežģītības pakāpi mūsdienu dzīvojamā vide. VUGD cer, ka jaunās autocisternas ne tikai uzlabos operatīvo darbu, bet arī nostiprinās sabiedrības uzticību valsts struktūrām, kas ir atbildīgas par aizsardzību un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas