
Pārtikas uzraugs aptur ražotāja "Straupe" fasēšanas līniju saistībā ar E.coli infekcijas izplatīšanos
Pārtikas uzrauga lēmums par fasēšanas līnijas apturēšanu
Šodien, 10. aprīlī, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kopā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) paziņoja par nozīmīgu lēmumu, kas skāris uzņēmumu "Straupe". Ir nolemts uz laiku apturēt manuālās fasēšanas līnijas darbību saistībā ar E.coli infekcijas izplatīšanos. Šis solis tiek veikts, lai nodrošinātu sabiedrības veselību un novērstu potenciāli bīstamu produktu nonākšanu tirgū.Infekcijas riski un pieņemto lēmumu iemesli
E.coli infekcija, kas var radīt nopietnas veselības problēmas, pēdējā laikā ir kļuvusi par aktuālu jautājumu Latvijā. PVD un SPKC ir saņēmuši vairākus ziņojumus par infekcijas gadījumiem, kuru izcelsme varētu būt saistīta ar produktiem, kas ražoti uzņēmumā "Straupe". Tādēļ, ņemot vērā potenciālās briesmas, pieņemts lēmums apturēt ražošanas procesu, lai veiktu padziļinātas pārbaudes un nepieciešamos pasākumus infekcijas izplatīšanās novēršanai.Uzņēmuma "Straupe" reakcija uz situāciju
Uzņēmuma pārstāvji ir pauduši izpratni par lēmumu un uzsvēruši, ka drošība ir viņu galvenā prioritāte. "Straupe" ir apņēmusies sadarboties ar PVD un SPKC, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes un uzlabojumus produkcijas ražošanas procesos. Uzņēmums cer, ka drīz tiks atrisināti visi riski, un tas varēs atsākt savu darbību, sniedzot patērētājiem drošus un kvalitatīvus produktus.Patērētāju drošība un informācija
PVD un SPKC aicina patērētājus būt uzmanīgiem un būt informētiem par iespējamām bīstamām situācijām saistībā ar pārtikas produktu patēriņu. Ieteicams pārbaudīt produktu izcelsmi un iegādāties pārtiku tikai no uzticamiem avotiem. Pārvaldes iestādes turpinās uzraudzīt situāciju un sniegt informāciju par nākamajiem soļiem, lai nodrošinātu sabiedrības drošību.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit