• vakar 17:20
  • NRA
  • 3

Pārvadātājs no Latvijas nesanitāros apstākļos centies Lietuvā ievest 74 kaķus no Baltkrievijas

Nelegālā dzīvnieku tirdzniecība

Saskaņā ar Lietuvas Valsts pārtikas un veterināro dienestu, pārvadātājs no Latvijas mēģinājis Lietuvā nelikumīgi ievest 74 kaķus no Baltkrievijas. Šis gadījums uzsver rūpes par dzīvnieku labturību un atklāj nopietnas problēmas, kas saistītas ar dzīvnieku tirdzniecību reģionā.

Pārkāpumi dzīvnieku pārvadāšanā

Pārvadātājs izrādījis rupjus pārkāpumus attiecībā uz dzīvnieku pārvadāšanas normām. Lietuvas veterinārie dienesti norāda, ka kaķi tika transportēti nesanitāros apstākļos, kas ir nopietns risks dzīvnieku veselībai un labklājībai. Šāds pārkāpums ne tikai apdraud mājdzīvnieku labklājību, bet arī var radīt draudus vietējai ekosistēmai.

Reakcija no atbildīgajām iestādēm

Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests steidzami rīkojās, lai pārtrauktu šādu praksi un nodrošinātu, ka dzīvnieki tiek aizsargāti no necilvēcīgas attieksmes. Iestādes uzsver, ka ir nepieciešams stingrāk kontrolēt dzīvnieku tirdzniecību un pārvadāšanu, lai nepieļautu līdzīgus gadījumus nākotnē.

Sabiedrības informēšana un izglītošana

Ņemot vērā šo notikumu, ir svarīgi izglītot sabiedrību par dzīvnieku labturības normām un prasībām, kas attiecas uz dzīvnieku pārvadāšanu starp valstīm. Iestādes aicina iedzīvotājus ziņot par jebkādiem līdzīgiem gadījumiem un kļūt aktīviem cīņā pret nelegālo dzīvnieku tirdzniecību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas