Pasažierim liels sašutums par "airBaltic" rīcībuNebūšanas
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 9. oktobris 07:00
  • NRA
  • 10

Pasažierim liels sašutums par "airBaltic" rīcību

Sašutums par aviokompānijas rīcību

Liepājnieks Gregors Jānis piedzīvojis nepatīkamu situāciju savā nesenajā ceļojumā uz Parīzi, kas iecerēts kā divu dienu atpūtas brauciens. Ierodoties lidostā, gaidot atpakaļceļu, viņš uzzināja, ka aviokompānija “airBaltic” paziņojusi par lidojuma kavēšanos par teju četrām stundām, kas ir radījis viņam un citiem pasažieriem lielu neapmierinātību.

Kompensācijas neesamība pārsteidz

Saskaņā ar noteikumiem, ja lidojums kavējas ilgāk par trim stundām, pasažieri ir tiesīgi pretendēt uz kompensāciju. Taču, kā vēsta “Bez Tabu”, Gregora saņemtā atbilde no “airBaltic” bija šokējoša – kompensācija šoreiz nepienākas. Klientu apkalpošanas speciālisti skaidroja, ka lidojuma kavēšanās iemesli ir tehniski, taču pasažieri palika neizpratnē par šādu lēmumu.

Jūtas ignorētas un neērtības

Vairāki pasažieri, tostarp Gregors, pauduši sašutumu ne tikai par lidojuma kavēšanos, bet arī par aviokompānijas komunikāciju. “Nepatīkami, ka tiek ignorētas mūsu tiesības,” uzsvēra Gregors, piebilstot, ka situācija būtiski ietekmējusi viņa ceļojumu plānus un radījusi neērtības.

Ieteikumi citiem pasažieriem

Ņemot vērā šādu situāciju, eksperti iesaka pasažieriem vienmēr pārskatīt savas tiesības un dokumentāciju par lidojumu, lai zinātu, kā rīkoties gadījumā, ja rodas problēmas. Tāpat ir vērts sekot līdzi aviokompāniju ziņojumiem un izmantot sociālos tīklus, lai izteiktu savu viedokli un pieredzi, cerot uz pozitīvām izmaiņām nākotnē. Šī situācija atgādina, ka ir nepieciešams pastiprināt sadarbību un komunikāciju starp pasažieriem un aviokompānijām, lai nodrošinātu labāku pakalpojumu kvalitāti un lielāku pārredzamību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas