Pēc gūstekņu apmaiņas Ukrainā atgriezās 95 karavīriĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 11:37
  • TV3
  • 3

Pēc gūstekņu apmaiņas Ukrainā atgriezās 95 karavīri

Gūstekņu apmaiņas jaunumi

Ukraina un Krievija ir veikušas jaunu gūstekņu apmaiņu, kas ļāvusi atgriezt 95 karavīriem no katras puses. Šī apmaiņa notika naktī uz sestdienu, un to oficiāli paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidenta paziņojums

Volodimirs Zelenskis savā paziņojumā norādīja, ka šī gūstekņu apmaiņa ir svarīga gan karavīru, gan viņu ģimeņu labā, un izteica cerību, ka līdzīga prakse turpināsies arī nākotnē. Šādas darbības palīdz atjaunot uzticību un mieru starp abām valstīm.

Reakcijas no sabiedrības

Pēc šī paziņojuma sociālajos tīklos un medijos izskanējušas dažādas reakcijas. Daudzi ukraiņu pilsoņi izteica atbalstu karavīru atgriešanai un paužot cerības uz turpmākām gūstekņu apmaiņām. No otras puses, kritiķi uzsver, ka šādas apmaiņas neliedz ilgtermiņa risinājumus konfliktam.

Veiksmīga sadarbība

Šī apmaiņa ir vēl viens solis uz priekšu sarunās starp Ukrainu un Krieviju, demonstrējot potenciālu veiksmīgai sadarbībai starp abām valstīm, neskatoties uz esošajām domstarpībām. Kaut arī gūstekņu apmaiņas ir pozitīvs solis, kopējā situācija reģionā joprojām ir spriedzes pilna.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas