Pēc Izraēlas uzlidojumiem ir pārtrūcis kontakts ar Nasrallas iespējamo pēcteciĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Pēc Izraēlas uzlidojumiem ir pārtrūcis kontakts ar Nasrallas iespējamo pēcteci

Izraēlas triecieni Libānā

Pēc naktī uz piektdienu notikušajiem Izraēlas gaisa triecieniem Libānā ir izveidojusies satraucoša situācija, jo ir pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu. Viņš tika uzskatīts par iespējamā pēctecību šīītu kustības "Hezbollah" līderim Hasanam Nasrallam, kurš tika nogalināts triecienā 27.septembrī.

Hašems Safiedins - potenciālais mantinieks

Hašems Safiedins tika uzskatīts par vienu no tuvākajiem Nasrallas līdzgaitniekiem un potenciālo līdera mantinieku, kas varētu uzņemties vadību grupējumā "Hezbollah" pēc Nasrallas nāves. Šis pēdējais triecienu posms ir radījis bažas par grupējuma nākotni un tā spēju atkopties pēc šiem notikumiem.

Konflikta sekas un bažas par nākotni

Augsta līmeņa avots grupējumā apstiprināja, ka komunikācija ar Safiedinu ir pārtrūkusi, kas liecina par iespējamiem draudiem viņa dzīvībai un grupējuma stabilitātei. Pēdējie notikumi liek domāt, ka "Hezbollah" varētu sastapt nopietnas problēmas, kas saistītas ar līderības vakuumu un iespējamo jaunu uzbrukumu bažām no Izraēlas puses.

Pasaules reakcija un nākamās darbības

Interneta platformās jau tiek izstrādātas vairākas teorijas un prognozes par nākamajiem soļiem, ko "Hezbollah" varētu spert, lai stiprinātu savu pozīciju. Pasaules sabiedrība ar bažām seko notikumu attīstībai, un ir skaidrs, ka šī situācija var ietekmēt plašāku reģiona stabilitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas