Pēdējo trīs gadu laikā palielinājies zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušo Latvijas un Ukrainas iedzīvotāju skaitsZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Pēdējo trīs gadu laikā palielinājies zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušo Latvijas un Ukrainas iedzīvotāju skaits

Zemu ienākumu iedzīvotāju skaita pieaugums

Pēdējo trīs gadu laikā Latvijā ievērojami palielinājies zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušo iedzīvotāju skaits. Svārstīgā sociāli ekonomiskā situācija ir radījusi arvien lielāku vajadzību pēc valsts atbalsta, un saskaņā ar Labklājības ministrijas sniegto informatīvo ziņojumu, šis skaits turpina pieaugt.

Ukrainas iedzīvotāju ienākšana atbalstāmo personu grupā

No 2022. gada ir novērojami izteikti skaitļi, ka starp atbalstāmo iedzīvotāju grupu ir iekļāvušies arī sāncenši no Ukrainas. Krievijas agresijas dēļ, daudzi Ukrainas iedzīvotāji ir nonākuši grūtībās un meklē patvērumu, turpinot cīnīties par izdzīvošanu šajā jauno apstākļu realitātē.

Valdības reakcija un rīcība

Labklājības ministrija ir apzinājusies pieaugošās problēmas un ir izstrādājusi plānus materiālās nenodrošinātības mazināšanai. Šajā plānā ir ietverta ne tikai atbalsta sniegšana Latvijas iedzīvotājiem, bet arī papildu palīdzība Ukrainas bēgļiem, kuriem nepieciešama atbalsta sistēma.

Nākotnes perspektīvas un izaicinājumi

Jaunākie dati norāda, ka valdībai būs jārisina būtiskie izaicinājumi, lai nodrošinātu efektīvu atbalstu gan Latvijas, gan Ukrainas iedzīvotājiem. Sociālo pakalpojumu attīstība un iespēju palielināšana nodarbinātībā būs svarīgas jomas, kurām nepieciešama pastiprināta uzmanība gan valsts, gan pašvaldību līmenī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas