• 2024. gada 27. jūlijs 11:17
  • PRESS
  • 8

Pieaug ar ražas novākšanu saistīto ugunsgrēku skaits

Ugunsgrēku pieaugums lauksaimniecības sezonā

Turpinoties aktīvai ražas novākšanai, Latvijā novērojams straujš pieaugums ar šiem lauksaimniecības darbiem saistīto ugunsnelaimju skaitā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dienu no dienas saņem izsaukumus no lauksaimniekiem, kuri ziņo par degošiem labības rugājiem, siena ruļļiem un lauksaimniecības tehniku. Šādas situācijas apdraud ne tikai lauksaimniecības resursus, bet arī apkārtējo vidi un cilvēku drošību.

VUGD aicina būt uzmanīgiem

VUGD pārstāvji uzsver, ka ugunsgrēku risks ir ievērojami palielinājies, līdz ar apstrādāto laukaugu platību pieaugumu un lielo siltuma ietekmi, kas ir paaugstinājusi augu sausumu. "Esam saņēmuši vairākus izsaukumus par ugunsgrēkiem, un īpaši bīstami ir siena ruļļi, kas viegli aizdegas," uzsver VUGD pārstāvis. Viņi aicina lauksaimniekus ievērot drošības pasākumus, lai samazinātu ugunsgrēku risku un nodrošinātu, ka šādi nelaimes gadījumi nenotiek.

Drošības pasākumi ražas novākšanā

Lai novērstu potenciālos ugunsgrēkus, lauksaimnieki tiek mudināti ievērot vairākus svarīgus drošības pasākumus. Tie ietver regulāru lauksaimniecības tehnikas apkopi, plānoto laukšaugu novākšanu attiecīgi laika apstākļiem, kā arī ugunsdrošības aprīkojuma izmantošanu, piemēram, ugunsaizsardzības aparātu, kas jābūt pieejamiem katrā traktora vai kombaina kabīnē.

Izglītība un informācijas izplatīšana

Turpinās arī informācijas izplatīšana starp lauksaimniekiem par ugunsdrošības jautājumiem. VUGD organizē seminārus un informatīvas kampaņas, lai izglītotu lauksaimniekus par iespējamajiem riskiem un to novēršanas metodēm. Tādējādi cer, ka tiks samazināts ugunsgrēku skaits un to radītajiem zaudējumiem. Lauksaimnieki ir aicināti aktīvi piedalīties ugunsdrošības pasākumos un ņemt vērā visus ieteikumus, lai nodrošinātu ne tikai savu, bet arī apkārtējo drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas