Piemērs latvietim Zviedrijā. Pāvila Johansona atceres vakars StokholmāZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Piemērs latvietim Zviedrijā. Pāvila Johansona atceres vakars Stokholmā

Igauņu namā pulcējas atbalstītāji

Piekdienas vakarā, 18. oktobrī, Igauņu nams Stokholmā, Zviedrijā, bija pārpildīts ar cilvēkiem, kuri bija ieradušies pieminēt un atcerēties dzejnieku un mūziķi Pāvilu Johansonu. Šis pasākums kļuva par nozīmīgu un emocionālu notikumu Latvijas diasporai, kas vienojās, lai godinātu talantīgo mākslinieku. Gan skatītāji, gan uzstājēji elpoja vienā ritmā – tādā pašā, kādā savulaik radījis Johansons.

Atskatoties uz mūziķa dzīvi

Pāvils Johansons, kurš aizgāja mūžībā šī gada 23. aprīlī, atstāja dziļu ietekmi uz Latvijas kultūru un mūziku. Viņš bija ne tikai dzejnieks, bet arī solists un dalībnieks populārās grupās “Dundurs” un “Saulesbrāļi”. Viņa radošais mantojums turpinās dzīvot caur dziesmām un dzejoļiem, kas skan latviešu sirdīs visā pasaulē.

Pasākuma norise un noskaņa

Pāvila Johansona dzimšanas diena, kas sakrita ar atceres vakaru, radīja īpašu, svinīgu atmosfēru. Zviedrijas Latviešu kultūras fonds SKAT organizēja pasākumu ar nosaukumu “Pāvils un patskaņi”, kuru apmekēja liela skaita latviešu, kuri dalījās stāstos un atmiņās par mūziķa ieguldījumu Latvijā un ārpus tās robežām. Vakars bija piepildīts ar dzeju, mūziku un sajūtu, ka Pāvils ir vēl joprojām daļa no mūsu dzīves.

Apzināšanās par latvieša lomu diasporā

Šāds pasākums kā “Pāvils un patskaņi” ir lielisks piemērs tam, kā latvieši, kas dzīvo ārvalstīs, turpina saglabāt un attīstīt savas kultūras saknes. Pāvila Johansona atmiņa rosina ne tikai emocijas, bet arī apziņu par nepieciešamību turpināt atbalstīt latviešu kultūru un tradīcijas visā pasaulē, pat esot tālu no dzimtenes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas