Pierobežas novadi nākamgad ieplānoto papildu naudu plāno izlietot gan drošībai, gan ceļu labošanai
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 05:55
  • LSM
  • 6

Pierobežas novadi nākamgad ieplānoto papildu naudu plāno izlietot gan drošībai, gan ceļu labošanai

Papildu naudas plānošana pierobežas novadiem

Valdības un pašvaldību panākta vienošanās nākamgad paredz 2,5 miljonus eiro speciālajā dotācijā pieciem novadiem, kuri robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju. Šī summa ir saistīta ar to, cik garš ir jurisdikcijas robežas, un tās izlietojums ir paredzēts vietējās drošības un infrastruktūras uzlabošanai.

Prioritātes: drošība un ceļu remonts

Pašvaldībām tiek dotas pilnīgas tiesības lemt par piešķirtās naudas izmantošanu. Lielākā daļa pierobežas iedzīvotāju uzskata, ka papildus finansējums ir nepieciešams gandrīz visās jomās, it īpaši, lai stiprinātu drošību un uzlabotu ceļu kvalitāti. Liels uzsvars tiek likts uz nepieciešamību modernizēt ceļu infrastruktūru, kas ir īpaši svarīga, ņemot vērā reģiona stratēģisko atrašanās vietu.

Iedzīvotāju viedokļi par finansējuma pielietojumu

Daudzi vietējie iedzīvotāji uzsver, ka papildu nauda sniedz iespēju nodrošināt labāku dzīves kvalitāti. "Mums ir jāgarantē drošība ne tikai robežas tuvumā, bet arī visā reģionā," saka pierobežas iedzīvotājs. "Ja paskatāmies uz ceļiem, tie ir sliktā stāvoklī, un mēs ceram, ka nauda tiks izlietota gudri."

Nākotnes plāni un izaicinājumi

Gan valdība, gan pašvaldības apzinās, ka šī papildu finansējuma izmantošana prasa rūpīgu plānošanu un atskaitīšanos. "Mēs vēlētos, lai iedzīvotāji būtu iesaistīti lēmumu pieņemšanā, lai redzētu, kā nauda tiek izlietota," uzsver kāds pašvaldības pārstāvis. Ir nepieciešams rast risinājumus, lai apmierinātu iedzīvotāju vajadzības un vairotu reģiona drošību. Pierobežas novadi cer uz sekmīgu finansējuma izlietojumu, kas palīdzēs uzlabot ikdienas dzīvi un stiprināt vietējo kopienu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas