Pilnās un arī tukšās lozes – ar ko NHL klubs var rēķināties, paņemot draftā latvietiHokejs/Pa pēdām
Foto un virsraksts: Delfi

Pilnās un arī tukšās lozes – ar ko NHL klubs var rēķināties, paņemot draftā latvieti

Latvijas hokeja nākotne NHL: Zemgus Girgensons sasniegumi

2012. gadā Zemgus Girgensons kļuva par Latvijas hokeja leģendu, kad viņš Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izvēlēts ar 14. numuru. Tas ir ne tikai ievērojams sasniegums pašam Girgensonam, bet arī nozīmīgs brīdis Latvijas hokejam kopumā, jo līdz šim augstāka izvēle draftā no Latvijas puses nav bijusi. Šobrīd viņa karjera, kas sākās Bufalo Sabres, turpinās Tampas Bay Lightning, un tuvākajā laikā Girgensons varētu sasniegt 700 spēļu slieksni NHL, kas apliecina viņa stabilitāti un spēks šajā prestižajā līgā.

NHL drafta stratēģija un latviešu spēlētāji

Apsverot iespēju izvēlēties latviešu hokejistu, NHL klubi var rēķināties ar vairākām priekšrocībām. Pirmkārt, Latvijas hokeja skolas, kuras popularizē tādi spēlētāji kā Girgensons, ir pazīstamas ar savu tehnisko prasmi un disciplīnu. Otrkārt, latvieši demonstrē noturību un apņēmību, kas ir ļoti vērtīga sportā. Klubi, kas izvēlas latviešus, var gaidīt ne tikai talantu, bet arī spēlētāja gatavību strādāt un attīstīties.

Veiksmīgas izvēles un to ietekme

Taču, kādas ir bijušas citas NHL komandu izvēles saistībā ar latviešu spēlētājiem? Pēc Girgensona, vairākas citas komandas ir izvēlējušās latviešus, taču rezultāti ir bijuši dažādi. Piemēram, Rūdolfs Balcers un Kristiāns Rubīns ir piemēri, kur latviešu hokejisti ir iekļuvuši NHL, taču viņu karjeras progress neatbilst Girgensona sasniegumiem. Analizējot šos piemērus, klubi var mācīties par problēmām un izaicinājumiem, ar ko saskaras latviešu spēlētāji NHL, un šīs atziņas var palīdzēt labāk sagatavot nākamās izvēles.

Nobeigums: Latvijas hokejs un tā nākotne NHL

Kopumā, izvēloties latviešu hokejistus NHL draftā, klubiem ir potenciāls iegūt ne tikai talantīgus spēlētājus, bet arī darboties kā mentori un veidot apmācības programmas, kas palīdzēs uzlabot šo spēlētāju prasmes. Arī Zemgus Girgensona stāsts pierāda, ka Latvijas hokejs ir spēcīgs un perspektīvs, un nākamajā NHL draftā ir lielas iespējas, ka mēs redzēsim vēl vairāk latviešu vārdu, kas saistīti ar šo prestižo profesionālo līgu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas