• 2024. gada 12. augusts 00:01
  • Delfi
  • 13

Pretī brauca dzērājšoferis. Katjas dzīve pēc frontālās sadursmes un reanimācijas

Tragēdija uz ceļa

20. aprīļa vakars izrādījās liktenīgs 28 gadus vecajai Katjai. Ceļojot mājup, lai paņemtu dažas mantas pirms došanās pie drauga, viņa pat nenojauta, ka drīz piedzīvos briesmīgu negadījumu. "Līdz mājām bija palikusi vien minūte, pusotra, nu reāli tur vairs nebija, ko braukt," viņa stāsta. Tomēr liktenis iejaucās brīdī, kad viņa sāka pievērsties mājām, un notika frontālā sadursme Lielbērzē.

Reanimācija un atdzimšana

Pēc negadījuma Katja iekļuva reanimācijā, kur atmodās slimnīcā. "Es nezinu, kā tur nonācu. Viss notika tik ātri," viņa turpina. Lielākais brīnums ir tas, ka viņas septiņgadīgais dēls nebija blakus - sagadīšanās, kas glāba puika dzīvību. Taču Katjas ceļš uz atveseļošanos bija garš un sarežģīts.

Valsts reakcija un cīņa ar sekām

Otras automašīnas vadītājs, kurš bija smagā alkohola reibumā, ir viens no galvenajiem šī negadījuma iemesliem. Katja un viņas ģimene ir vēršusies pie varas iestādēm, lai pievērstu uzmanību šai problēmai. Viņas izdzīvotā negadījuma pieredze mainījusi viņas dzīvi un radījusi apņemšanos cīnīties pret dzērājšoferiem.

Atveseļošanās ceļš

Katjas ceļš uz pilnīgu atveseļošanos ir bijis nedaudz vairāk par fizisku atjaunošanos. Viņa ir saskārusies ar emocionālām grūtībām, kas radušās pēc šī negadījuma. Veicot terapiju un piedaloties atbalsta grupās, viņa mācās dzīvot ar pārdzīvoto traumu un uzņem spēku, lai turpinātu savu dzīvi.

Citiem autovadītājiem

Katjas stāsts ir spilgts brīdinājums citiem autovadītājiem par dzērājšoferu radītajām briesmām. Viņa aicina ikvienu apzināties atbildību, kas saistīta ar automašīnas vadīšanu, jo viens neapdomīgs lēmums var izmainīt daudzu dzīves uz visiem laikiem. Katja cer, ka viņas pieredze iedvesmos citus vairāk pievērst uzmanību ceļu drošībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas