Prognozē krasu Latvijas brētliņu zvejas limita samazināšanos Baltijas jūrāPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 20:54
  • NRA
  • 5

Prognozē krasu Latvijas brētliņu zvejas limita samazināšanos Baltijas jūrā

Prognozes par zvejas limitu samazināšanos

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm, Latvijas zvejnieku iespējas zvejot brētliņas Baltijas jūrā 2025.gadā tiks būtiski ierobežotas. Zemkopības ministrijas pārstāvji aģentūrai LETA norādījuši, ka salīdzinājumā ar 2024.gadu, brētliņu zvejas limits samazināsies par 30,6%.

Nozvejas limits un tā ietekme

Nākamgad zvejniekiem būs atļauts nozvejot līdz 22 408 tonnām brētliņu. Šis samazinājums radīs ievērojamu ietekmi uz nozari, jo brētliņas ir viena no galvenajām zivju sugām, ko zvejo Baltijas jūrā. Lai arī šie pasākumi ir nepieciešami, lai saglabātu zvejniecības ilgtspēju, tas rada pavisam jaunas izaicinājumus zvejniekiem.

Reakcija no zvejnieku kopienas

Latvijas zvejnieku kopiena ir nobažījusies par plānoto zvejas limita samazināšanos. Zvejnieki uzskata, ka šādas izmaiņas var ietekmēt ne tikai viņu ienākumus, bet arī visu piegādes ķēdi. Tiek gaidītas diskusijas par iespējamiem risinājumiem, kā mazāk ietekmēt zvejnieku dzīves līmeni un nodrošināt ilgtspējīgu zveju.

K nākotnes soļi

Lai nodrošinātu ilgtspējīgu brētliņu krājumu apsaimniekošanu, svarīgi ir turpināt dialogu starp zivniecības nozares pārstāvjiem un valdību. Prasības un zinātniskie pētījumi liecina par nepieciešamību pielāgot zvejas limitus, taču nepieciešams līdzsvarot resursu saglabāšanu un nozaru ekonomiku. Turpmākajos mēnešos būs jācer uz saprātīgām un uz ilgtspēju vērstām pieejām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas