• 2024. gada 7. septembris 11:00
  • NRA
  • 9

Pūce: Šī ir gadsimta mēroga izgāšanās

Pūce: Gadsimta mēroga izgāšanās

Šodien preses konferencē satiksmes ministre Tālis Pūce izteica skarbu kritiku par Latvijā plānoto "Rail Baltica" dzelzceļa projektu, norādot, ka tas ir "gadsimta mēroga izgāšanās". Šāds apgalvojums raisījis plašu diskusiju par projekta virzību un tā ietekmi uz transporta infrastruktūru valstī.

Starptautiskie ātrvilcieni Rīgā neienāk

Pūce norādīja, ka projekta sākotnējā fāzē plānots, ka starptautiskie ātrvilcieni Rīgā neienāks, bet piestās Salaspilī. Šādas runas bija dzirdamas jau sen, taču tagad šī informācija ir kļuvusi oficiāla. Ministrs pauda satraukumu par to, kā šāda pieeja var ietekmēt Rīgas tēlu kā transporta mezglu Baltijā.

Sabiedrības reakcija un bažas

Sabiedrība ir sajukusi un satraukta par šādiem jaunumiem. Daži eksperti norāda, ka šī situācija var samazināt Rīgas pievilcību ārzemju tūristiem un investoriem, kā arī apgrūtināt iedzīvotāju pārvietošanos. Daudzi uzskata, ka Salaspils pārvadījumu punkts ne tikai pasliktinās piekļuvi galvaspilsētai, bet arī radīs liekas neērtības pasažieriem.

Valdības atbildība un nākamie soļi

Ministre Pūce uzsvēra, ka valdība strādā pie risinājumiem, lai uzlabotu situāciju un garantētu, ka projekts nesenā nākotnē nesīs labumu gan pasažieriem, gan ekonomikai. Tomēr cilvēki pieprasa skaidras atbildes un konkrētus soļus no valsts puses, lai novērstu šādu izgāšanos nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas