Putina neveiklie centieni "palikt uz globālās skatuves". Krievijā sācies BRICS samitsĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 17:41
  • TV3
  • 6

Putina neveiklie centieni "palikt uz globālās skatuves". Krievijā sācies BRICS samits

BRICS samits Kazaņā: Putina centieni nostiprināt Krievijas lomu

Otrdien, 2023. gada 10. oktobrī, Krievijas pilsētā Kazaņā ir uzsācies ilgi gaidītais BRICS valstu samits. Šis pasākums ir īpaši nozīmīgs Krievijai, jo tas piedāvā iespēju Vladimiram Putinam demonstrēt, ka valsts joprojām ir nozīmīga spēlētāja globālajā politikā, neskatoties uz sankcijām un izolāciju, kas bijusi saistīta ar viņa agresīvo ārpolitiku, tostarp Ukrainas kara dēļ.

Starptautiskā dalība: vairāk nekā 20 valstu pārstāvji

Samita laikā Kazaņā, kopā ar Putinu, piedalās pārstāvji no vairāk nekā 20 valstīm, tostarp Ķīnas, Indijas un Irānas līderi. Šī dalība apliecina, ka Krievija meklē stratēģiskus sabiedrotos, kas varētu palīdzēt tai nostiprināties starptautiskajā arēnā. Ķīnas un Indijas iesaistīšanās, divu lielāko ekonomiku, sniedz Putinam iespēju centienos veidot alternatīvu globālajai kārtībai, kas ir dominēta no Rietumu valstīm.

Pasaules uzmanība: samita mērķi un izaicinājumi

BRICS samits ir ne tikai iespēja diskusijām par ekonomiskām un politiskām tēmām, bet arī platforma, kur Krievija var mēģināt pārliecināt dalībniekus par savām politikām un mērķiem. Tomēr Putins saskaras ar nopietniem izaicinājumiem, tostarp arvien pieaugošo kritiku par Krievijas rīcību, kā arī iekšējiem ekonomiskajiem problēmām. Daudzu valstu vadītāji ir skeptiski noskaņoti pret Krievijas iniciatīvām, kas var nozīmēt, ka Putina centieni “palikt uz globālās skatuves” var izrādīties neveiksmīgi.

Secinājumi: nākotnes perspektīvas un izaicinājumi

BRICS samits Kazaņā ir viena no Vladimiram Putinam svarīgākajām platformām, taču šī iespēja arī atklāj problēmas, ar kurām saskaras Krievija. Vai Putinam izdosies nostiprināt Krievijas ietekmi un iegūt jaunus sabiedrotos, vai tomēr viņa centieni beigsies ar izolāciju? Laiks rādīs, kādus rezultātus nesīs šis samits un kādas būs sekas Krievijas ārpolitikai nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas