PVO kampaņā aicina Eiropas iedzīvotājus pārskatīt savas attiecības ar alkoholuSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

PVO kampaņā aicina Eiropas iedzīvotājus pārskatīt savas attiecības ar alkoholu

PVO kampaņa "Pārdefinē alkoholu" Latvijā

Pasaules Veselības organizācija (PVO) šajā rudenī uzsākusi kampaņu "Pārdefinē alkoholu", kuras mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par alkohola kaitīgajām ietekmēm uz cilvēku veselību. Kampaņas aktivitātēs iesaistīta arī Latvija, pievēršot īpašu uzmanību alkohola saiknei ar hroniskām slimībām, tostarp vēzi.

Alkohola kaitīgums veselībai

PVO uzsvērusi, ka alkohols ir saistīts ar daudzām veselības problēmām, tostarp aknu slimībām, sirds un asinsvadu slimībām un vairāku veidu vēzi. Statistika liecina, ka alkohola lietošana ir būtisks faktors, kas palielina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām. Kampaņas laikā tiks piedāvāti resursi un informācija, kas palīdzēs cilvēkiem pārskatīt savus ieradumus un izprast alkohola patēriņa ietekmi uz veselību.

Izglītojošās aktivitātes un pasākumi

Kampaņas ietvaros tiks organizēti dažādi izglītojošie pasākumi, kuru mērķis ir rosināt diskusijas par alkohola lietošanas atkarību un veicināt izpratni par risku faktoriem. PVO aicina iedzīvotājus aktīvi piedalīties šajos pasākumos un dalīties savos domās sociālajā tīklā vai vietējās kopienās. Tādējādi iespējams radīt plašāku apziņu par alkohola patēriņa ietekmi.

Aicinājums sabiedrībai

PVO pārstāvniecība Latvijā uzrunā visus iedzīvotājus pārskatīt savas attiecības ar alkoholu un izvērtēt, vai alkohola lietošana ir patiešām nepieciešama. Kampaņas mērķis ir ne tikai izglītot, bet arī mudināt cilvēkus pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un izvēli par labu alkohola lietošanas ierobežošanai. Arī mēs, kā sabiedrība, varam sniegt ievērojamu ieguldījumu veselīgākas future veidošanā, pievēršot uzmanību alkohola patēriņa ierobežošanai un palielinot izpratni par tā efektu uz mūsu veselību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas