Rīgā aptuveni 100 cilvēki piemin Palestīnas civiliedzīvotāju upurusSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 18:12
  • VS
  • 4

Rīgā aptuveni 100 cilvēki piemin Palestīnas civiliedzīvotāju upurus

Piemiņas pasākums Rīgā

Šodien Rīgā, Esplanādē, notika piemiņas pasākums Palestīnas civiliedzīvotāju upuriem, kur pulcējās aptuveni 100 cilvēki, novēroja aģentūra LETA. Pasākuma dalībnieki rokās turēja Palestīnas karodziņus un izliktu plakātus ar saukļiem, izrādot solidaritāti ar cietušajiem.

Pasākuma organizācija un policijas uzraudzība

Pasākumu rīkoja organizācija, kas sevi sauc par kustību "Par brīvu Palestīnu". Interesanti, ka šī organizācija nav reģistrēta biedrību un nodibinājumu reģistrā, bet pasākumu pilsētas pašvaldībā pieteikusi kāda privātpersona. Notikuma vietā bija klāt vairāki policisti, un ieradās četras Valsts un Rīgas pašvaldības policijas automašīnas, lai nodrošinātu kārtību.

Pasākuma norises gaita

Pasākuma sākumā tika iedegtas svecītes, godinot cietušos, bet otrajā daļā notika runas, kuras teica pasākuma dalībnieki. Jāpiebilst, ka sākotnēji pasākuma rīkotāji plānoja to rīkot pie Brīvības pieminekļa, tomēr pašvaldība aizliedza pasākumu šajā vietā, tādēļ tas tika pārcelts uz Esplanādi.

Starptautiskā konteksta īss pārskats

Pasākums notika laikā, kad situācija Tuvajos Austrumos ir saspringta pēc 2023. gada 7. oktobrī notikušā slaktiņa Izraēlā, kur teroristi no grupējuma "Hamās" noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēku un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus. Izraēla ir izsludinājusi militāro operāciju pret "Hamās" Gazas joslā un saskaras ar reaģējošo raķešu apšaudi no "Hizollah" un Irānas puses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas