Rīgas ZOO šogad naudas piešķirts mazāk, apdraudēta darbības nepārtrauktībaRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:49
  • NRA
  • 2

Rīgas ZOO šogad naudas piešķirts mazāk, apdraudēta darbības nepārtrauktība

Rīgas ZOO finansējuma samazinājums

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs (Rīgas ZOO) saskaras ar nopietnām finansiālām problēmām, jo šogad tam piešķirts ievērojami mazāks finansējums no Rīgas pašvaldības. Šis samazinājums rada bažas par jebkādu iespēju turpināt normālu darbību un nodrošināt dzīvnieku labturību turpmākajos mēnešos.

Papildu dotācijas pieprasījums

Lai risinātu radušos finanšu neskaidrības, Rīgas ZOO vadība ir lūgusi Rīgas pašvaldībai piešķirt papildu dotāciju 335 000 eiro apmērā. Šī nauda ir nepieciešama, lai segtu ikdienas izdevumus, tostarp dzīvnieku pārtiku, aprūpi un infrastruktūras uzturēšanu.

Potenciālas sekas darbībai

Ja Rīgas ZOO nesaņems nepieciešamo finansējumu, pastāv risks, ka iestāde būs spiesta samazināt darbinieku skaitu un pat slēgt daļu no ekspozīcijām. Šādas izmaiņas ne tikai ietekmētu apmeklētāju pieredzi, bet arī varētu radīt apdraudējumu vairākiem dzīvniekiem, kuru labturība ir tieši saistīta ar pietiekamiem resursiem.

Sabiedrības atbalsts nepieciešams

Lai Rīgas ZOO spētu turpināt darbību un nodrošinātu dzīvnieku labturību, nepieciešama aktīva sabiedrības atbalsta mobilizācija. Pilsētas iedzīvotāji un dzīvnieku aizsardzības organizācijas aicināti paust savu viedokli un pieprasīt Rīgas pašvaldībai piešķirt papildu līdzekļus. Tikai kopīgiem spēkiem iespējams saglabāt Rīgas ZOO kā svarīgu kultūras un izglītības centrus, kas kalpo ne tikai atpūtai, bet arī zināšanu apguvei par savvaļas dzīvniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas