Rinkēvičam topošā «militarizētās tēlniecības kompozīcija» liekas bezgaumīgaSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 09:21
  • VS
  • 5

Rinkēvičam topošā «militarizētās tēlniecības kompozīcija» liekas bezgaumīga

Rinkēviča kritika par jauno kompozīciju

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam pie Ādažu bāzes Kadagā topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" ar bruņumašīnu uz postamenta liekas diezgan bezgaumīga. Šādu vērtējumu Rinkēvičs pauda Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", uzsverot, ka šāda mākslinieciska pieeja viņam atmiņā atdzīvina padomju laiku asociācijas.

Finansējuma nelietderība un prioritātes

Valsts prezidents skaidroja, ka tēriņi, kas ieguldīti Kadagā veidotajā kompozīcijā, nav pamatoti, atšķirībā no finansējuma, kas būtu nepieciešams veselības, izglītības un citām jomām. Viņš norādīja uz iespējamo sabiedrības neapmierinātību ar līdzekļu izlietojumu aizsardzības sektorā, ko varētu radīt šādas bezgaumīgas iniciatīvas.

Aizsardzības ministrijas un NBS vadības reakcija

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš atzinīgi vērtējuši prezidenta viedokli un norādījuši, ka topošās kompozīcijas izmaksas ir kā nelietderīgas finansējuma izmantošanas piemērs. Paredzēts veikt dienesta pārbaudi saistībā ar šo projektu.

Kompozīcijas izmaksas un sabiedrības uzticība

Kā ziņots, aizsardzības nozare iztērēja aptuveni 183 000 eiro par šīs "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" izveidi. Rinkēvičs uzsvēra, ka šādas iniciatīvas ievērojami grauj sabiedrības uzticību ne tikai Aizsardzības ministrijai, bet arī bruņotajiem spēkiem, kā arī norādīja uz nepieciešamību atgūt šādu uzticību sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas