Rinkēvičs: Mēs slīkstam «supernormatīvismā»
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 07:39
  • LSM
  • 6

Rinkēvičs: Mēs slīkstam «supernormatīvismā»

Rinkēviča kritika par «supernormatīvismu»

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, 22. oktobrī Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma", izteica kritiku par situāciju Latvijā, norādot, ka mēs slīkstam «supernormatīvismā». Šī problēma ir kļuvusi par būtisku traucēkli valsts attīstībā un piekrītot viņa viedoklim, daudzi eksperti uzskata, ka nepieciešamas pārmaiņas normatīvajā regulējumā.

Birokrātijas sekas tautsaimniecībai

Rinkēvičs norādīja, ka nav pieļaujama situācija, kad katram solim nepieciešams likuma grozījums vai Ministru Kabineta noteikumi. Šāda pārspīlēta birokrātija ne tikai palēnina lēmumu pieņemšanas procesu, bet arī kavē tautsaimniecības attīstību. Tas rada papildu slogu uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams pielāgoties bezgalīgajam normatīvo aktu jūklim.

Prezidenta iesaiste izmaiņu procesā

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka bieži vien izmaiņas normatīvajos aktos nenotiek bez viņa personīgas iejaukšanās. Prezidenta kritiskā nostāja parādīja, cik būtiski ir apdomāt, kā dažādi administratīvie procesi ietekmē valsts iedzīvotājus un uzņēmējdarbības vidi. Ir nepieciešams vienkāršot procedūras un radīt elastīgākus regulējumus, lai veicinātu attīstību.

Secinājums un perspektīvas

Lai arī Rinkēviča teiktais uzsvērti atspoguļo aktuālo problēmu, ir skaidrs, ka risinājumu meklējumi prasa plašu sabiedrības un politiķu diskusiju. «Supernormatīvisms» var kļūt par akmeni Latvijas sasniegumu ceļā, ja labi pārdomātas stratēģijas netiks pielietotas, lai nodrošinātu vienkāršākus un efektīvākus administratīvos procesus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas