Rinkēvičs "militarizētās tēlniecības kompozīciju" vērtē kā bezgaumīguSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Rinkēvičs "militarizētās tēlniecības kompozīciju" vērtē kā bezgaumīgu

Rinkēviča viedoklis par jaunajām mākslas kompozīcijām

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteicis kritiku par topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" projektu, kas tiek veidots pie Ādažu bāzes Kadagā. Rinkēvičs norādījis, ka šāda veida tēlniecība, kas ietver bruņumašīnu uz postamenta, viņam šķiet bezgaumīga un nevietā.

Kompozīcijas ietekme uz sabiedrību

Kritiski vērtējot šo mākslas darbu, Rinkēvičs uzsvēris, ka tas var radīt nevajadzīgu militarizācijas sajūtu Latvijas sabiedrībā. Prezidents uzskata, ka mākslai ir jānes pozitīvas vērtības un jāiedrošina cilvēki, nevis jāveicina agresīvas vai militarizētas noskaņas.

Sabiedrības reakcija un diskusija

Šis prezidents viedoklis jau izsauca plašas diskusijas sabiedrībā par mākslas lomu un tās ietekmi uz sabiedriskajiem procesiem. Daļa cilvēku atbalsta Rinkēviča nostāju, kamēr citi uzskata, ka šāda veida māksla ir nepieciešama, lai pieminētu mūsu valsts aizsardzību un drošību.

Noslēgums

Rinkēviča izteikumi liecina par svarīgām debatēm Latvijas sabiedrībā par mākslas un militārisma attiecībām. Kā mākslas projekts turpinās attīstīties un kādas būs tā sekas, paliek zināms tikai laika gaitā. Jebkurā gadījumā, šī tēma turpinās spēlēt nozīmīgu lomu Latvijas kultūras diskursos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas