• vakar 17:26
  • LSM
  • 3

Rosinās ļaut dienēt reizē ar izdienas pensijas saņemšanu, bet armijā stāties arī pēc 40 gadu vecuma

Jauns regulējums Aizsardzības un Iekšlietu ministrijās

Latvijā plānotas būtiskas izmaiņas attiecībā uz iekšlietu dienestu amatpersonām un karavīriem. Aizsardzības, Iekšlietu un Tieslietu ministriju pārstāvji šobrīd strādā pie regulējuma, kas atļaus šiem dienestiem turpināt savu darbību pat pēc izdienas pensijas vecuma sasniegšanas.

Jauna pieeja pensiju un dienesta apvienošanai

Paredzētais regulējums sniegs iespēju izdienas pensijas saņēmējiem, kuriem ir speciālā dienesta pakāpe, turpināt dienestu armijā un policijā. Tādējādi tiek plānots, ka šādas izmaiņas ļaus saglabāt pieredzējušus un kvalificētus speciālistus Latvijas aizsardzības un iekšlietu struktūrās.

Dienesta paplašināšana pēc 40 gadiem

Papildus tam, tiek plānotas arī izmaiņas, kas ļaus stāties dienestā arī cilvēkiem, kuri ir sasnieguši 40 gadu vecumu. Šī iniciatīva nodrošinās iespēju pieņemt jaunas paaudzes darbiniekus, kā arī ļaus gūt labumu no pieredzējušo speciālistu zināšanām un prasmēm.

Kādēļ šīs izmaiņas ir nepieciešamas?

Šāda pieeja ir nepieciešama, jo samazinās aktīvo karavīru un iekšlietu dienestu darbinieku skaits. Speciālistu trūkums ir viena no lielākajām problēmām, ar kuru Latvijas aizsardzības sektors šobrīd saskaras. Paredzams, ka jaunais regulējums ne tikai palīdzēs saglabāt esošos darbiniekus, bet arī piesaistīs jaunus, kas vēlas strādāt valsts labā.

Nākotnes perspektīvas un izaicinājumi

Jaunā regulējuma ieviešana var radīt arī virkni izaicinājumu, tostarp attiecībā uz finansējumu un personāla plānošanu. Tomēr, ņemot vērā aizsardzības sektora vajadzības un Latvijas drošības intereses, šīs izmaiņas var kļūt par izšķirošu soli ceļā uz stabilāku un efektīvāku valsts aizsardzību. Kopumā, šo izmaiņu ieviešana var sniegt ievērojamu ieguldījumu Latvijas drošības sistēmas uzlabošanā, vienlaikus sniedzot iespējas gan pieredzējušiem, gan jauniem speciālistiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas