Rotko muzejā Daugavpilī notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla klātienes seansiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:31
  • NRA
  • 2

Rotko muzejā Daugavpilī notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla klātienes seansi

Rīgas Starptautiskais kino festivāls: Jaunais posms

Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF") tiek atklāts ar jauniem smalkiem plāniem. Šis gads ir īpašs, jo festivāls, kas norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, svin savu 11. sezonu un paplašina klātienes seansu ģeogrāfiju. Pirmo reizi festivāla vēsturē Daugavpils apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt filmas Rotko muzejā.

Filmu izlase Rotko muzejā

Pasākuma rīkotāji, informējot aģentūru LETA, uzsver, ka šī ir lieliska iespēja Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem baudīt augstvērtīgas filmu izlases, kas nāk no dažādām valstīm un žanriem. Būs iespēja apmeklēt seansus, kas sniegs unikālu skatījumu uz moderno kino mākslu un tās dažādajiem aspektiem.

Kultūras nozīme reģionā

Kino festivāls ne tikai veicina kultūras pieejamību, bet arī stimulē reģionālo attīstību. Paplašinot festivāla ietekmi ārpus Rīgas, tiek veicināta starpkultūru komunikācija un radīta platforma, kurā tiek atbalstīti gan vietējie, gan starptautiskie mākslinieki.

Iespējas kinematogrāfiskiem entuziastiem

Daugavpils Rotko muzejā notiks ne tikai seansi, bet arī diskusijas un lekcijas, kurās būs iespēja iepazīties ar dažāda veida kino māksliniekiem. Šī ir lieliska iespēja gan kino entuziastiem, gan vienkāršiem skatītājiem piedalīties sarunās par kino un tā ietekmi uz sabiedrību. Rīgas Starptautiskā kino festivāla paplašināšanās uz Daugavpili liecina par aktīvu un dinamisku kultūras dzīvi Latvijā, tādējādi stiprinot vietējo kopienu un veicinot radošo industriju attīstību visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas