Saaukstēšanās, gripa vai Covid-19? Izplatītākie šo 3 slimību simptomiVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:45
  • NRA
  • 6

Saaukstēšanās, gripa vai Covid-19? Izplatītākie šo 3 slimību simptomi

Saaukstēšanās, gripa un Covid-19 – simptomu salīdzinājums

Nav šaubu, ka nav nekas sliktāks par slimošanu. Iekaisis kakls, iesnas, galvassāpes, nespēks un augsta temperatūra – tas viss nav nekas patīkams. Katru gadu cilvēki saskaras ar saaukstēšanos, gripu un, pēdējos gados, Covid-19. Taču ir svarīgi apzināties, kā atšķirties šo slimību simptomi, lai varētu veikt pareizos pasākumus un pievērsties medicīniskajai palīdzībai, ja tas nepieciešams.

Saaukstēšanās simptomi

Parasti saaukstēšanās simptomi ir viegli un pēkšņi parādās. Galvenie simptomi ietver: - Iekaisis kakls - Iesnas - Klepus - Galvassāpes - Nespēks - Viegls drudzis Parasti tā ilgst 3-7 dienas, un cilvēki mēdz justies salīdzinoši labi un spēj turpināt ikdienas aktivitātes, pat ja ir nelielas neērtības.

Gripai raksturīgie simptomi

Gripas simptomi atšķiras no parastās saaukstēšanās, jo tie ir izteiktāki un parasti sākas pēkšņi. Tipiski simptomi ir: - Augsta temperatūra (virs 38°C) - Spēcīgs muskuļu un locītavu sāpes - Galvassāpes - Smags nogurums - Sauss klepus - Iekaisis kakls Gripa ir nopietnāka slimība un var ilgt ilgāk – no 5 līdz 14 dienām, un bieži prasa atpūtu un medicīnisku iejaukšanos.

Covid-19 simptomi

Covid-19 simptomi var būt ļoti dažādi, un tie var parādīties dažu dienu laikā pēc inficēšanās. Svarīgākie simptomi ir: - Augsta temperatūra vai drebuļi - Klepus - Elpas trūkums vai grūtības elpot - Nogurums - Muskuļu vai ķermeņa sāpes - Iekaisis kakls - Zudums garšas vai smaržas Svarīgi atcerēties, ka Covid-19 var būt asimptomātiska, taču inficētā persona var joprojām izplatīt vīrusu citiem.

Profilakse un imunitātes stiprināšana

Tāpēc ir svarīgi darīt visu, lai nesaslimtu, piemēram, jau laikus stiprināt imunitāti. Cieši sekojiet higiēnas noteikumiem, izņemiet no diētas veselīgas pārtikas, regulāri vingrojiet un pietiekami atpūtieties. Ieteicams arī vakcinēties pret gripu un Covid-19, lai samazinātu risku saslimt ar šīm slimībām. Uzziniet, kādas ir jūsu veselības vajadzības, un pievērsiet uzmanību simptoniem; tas var palīdzēt ātrāk skaidrībā par situāciju un nodrošināt atbilstošu aprūpi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas