Sākoties gājputnu migrācijai, PVD aicina ziņot par mirušiem savvaļas putniemDzīvnieki
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 13:18
  • TV3
  • 6

Sākoties gājputnu migrācijai, PVD aicina ziņot par mirušiem savvaļas putniem

Sākas putnu migrācija un pieaug gripas riski

Sākoties gājputnu rudens migrācijai, Latvijā pieaug riski saistībā ar putnu gripas izplatīšanos. Šis laiks ir īpaši jūtīgs, jo migrējošie putni var būt vīrusu nesēji, kā rezultātā palielinās iespēja, ka mājputni var saslimt ar augsti patogēno putnu gripu.

PVD aicina parūpēties par mājputniem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina mājputnu turētājus būt īpaši piesardzīgiem un ievērot stingrus biodrošības pasākumus. Tas ietver rūpīgu mājputnu izvietojumu, uzturēšanas higiēnu un, ja iespējams, mājputnu turēšanu slēgtos apstākļos, lai novērstu saskari ar savvaļas putniem.

Aicinājums ziņot par mirušiem savvaļas putniem

PVD īpaši uzsver, ka iedzīvotājiem ir svarīgi ziņot par atrastajiem mirušajiem savvaļas putniem. PVD pārstāve Ilze Meistere aicina iedzīvotājus būt modriem un ziņot par šādiem gadījumiem, jo tas ir būtiski, lai novērstu iespējamo vīrusa izplatību un veiktu savlaicīgu izmeklēšanu.

Pasākumi un informācija

Iedzīvotāji var ziņot par mirušajiem putniem, sazinoties ar PVD, lai palīdzētu speciālistiem izsekot un novērst iespējamos infekcijas avotus. Šie pasākumi ir svarīgi ne tikai mājputnu, bet arī cilvēku veselības aizsardzībai. PVD atgādina, ka sabiedrības līdzdalība ir būtiska, lai nodrošinātu drošu un veselīgu vidi visiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas