Sāksies Latvijas gāzes akciju atpirkšanas piedāvājumsEkonomika
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 26. jūlijs 10:16
  • VS
  • 11

Sāksies Latvijas gāzes akciju atpirkšanas piedāvājums

Akciju Atpirkšanas Piedāvājums Sākas

Šodien, 7.augustā, sākas AS "Latvijas gāze" izteiktais akciju atpirkšanas piedāvājums, kas attieksies uz 18,75% jeb 7 482 404 kompānijas akcijām. Uzņēmums ir paziņojis, ka akcijas plānots izslēgt no regulētā tirgus, ko apstiprināja birža "Nasdaq Riga". Vienas akcijas atpirkšanas cena noteikta 3,35 eiro.

Akcionāru Balsu Rezultāts

Šis piedāvājums izteikts akcionāriem, kuri balsojuši pret "Latvijas gāzes" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, kā arī tiem akcionāriem, kuri nav piedalījušies šajā balsojumā. Akcionāru sapulcē, kas norisinājās 2024. gada 19. jūnijā, tika apstiprināta "Latvijas gāze" kā uzņēmums, kas izteiks akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Finansēšanas Detalizācija

Lai nodrošinātu akciju atpirkšanu, "Rietumu banka" ir rezervējusi "Latvijas gāzes" kontā 25 086 403 eiro. Vēl jāpiebilst, ka Latvijas Bankas uzraudzības komiteja sniedza atļauju "Latvijas gāzei" izteikt šo akciju atpirkšanas piedāvājumu 24.jūlijā.

Piedāvājuma Līdzekļu Iegūšana

Jau iepriekš ziņots, ka 2023. gada novembrī "Latvijas gāzes" valdes locekļi Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis ieguva 28,97% "Latvijas gāzes" akciju, izmantojot SIA "Energy Investments". Šī mērķa kompānija saņēma atbalstu no "Rietumu bankas", lai gūtu līdzekļus turpmākām akciju iegādes darbībām.

Akciju Cenu Atšķirības

Ir būtiski ņemt vērā, ka piedāvātā atpirkšanas cena - 3,35 eiro par akciju - ir mākslīgi zemāka par pēdējo tirdzniecības cenu pirms "Latvijas gāzes" akciju tirdzniecības apturēšanas, kad cena bija 6,88 eiro.

Uzņēmuma Finanšu Rezultāti

Pagājušajā gadā "Latvijas gāzes" koncerna apgrozījums bija 159,819 miljoni eiro, kas ir 4,4 reizes mazāk nekā 2022. gadā. Uzņēmums cieta 56,911 miljonu eiro zaudējumus, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad tika gūta peļņa.

Galvenie Akcionāri

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir Krievijas "Gazprom" (34%), "Rietumu banka" (28,97%), Vācijas uzņēmums "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija" (16%). Uzņēmuma nākotne un tās stratēģija turpmākajās dienās būs pakļautas uzmanīgai vērošanai, ņemot vērā tirgus situāciju un akcionāru lēmumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas