• 2024. gada 3. jūlijs 11:25
  • Delfi
  • 17

Satiksmi Jūrmalā uzraudzīs viedās kontroles iekārtas

Jauna viedā satiksmes kontroles iekārta Jūrmalā

Lai uzlabotu satiksmes drošību Jūrmalā, ir izvietota jauna viedā satiksmes kontroles iekārta pie regulējamas gājēju pārejas Lienes ielā, iepretim Majoru dzelzceļa stacijai. Šī iekārta nodrošinās papildu uzraudzību, lai noteiktu, vai satiksmes dalībnieki ievēro kustību aizliedzošās luksofora sarkanās gaismas signālus.

Mērķis - paaugstināt satiksmes drošību

Šī jaunā viedā satiksmes kontroles iekārta tiks izmantota, lai uzraudzītu satiksmes kustību un pārliecinātos, ka vadītāji ievēro satiksmes noteikumus un signālus. Tas ļaus paaugstināt satiksmes drošību gan šajā konkrētajā krustojumā, gan vispārēji Jūrmalas ielās.

Kā darbojas viedā satiksmes kontroles iekārta?

Viedā satiksmes kontroles iekārta ir aprīkota ar attēlu apstrādes tehnoloģijām un automātiskām programmatūrām, kas spēj noteikt un analizēt satiksmes situāciju. Tā spēj atpazīt spēka transportlīdzekļus, noteikt to ātrumu un noteikt, vai tie pārkāpj satiksmes noteikumus.

Apmācība un informācija satiksmes dalībniekiem

Lai uzlabotu satiksmes drošību Jūrmalā, ir svarīgi ne tikai uzstādīt jaunas viedās satiksmes kontroles iekārtas, bet arī nodrošināt apmācību un informāciju satiksmes dalībniekiem par to, kā darbojas šīs ierīces un kādas ir sekas par satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tādējādi, šī iniciatīva varētu palīdzēt samazināt negadījumu skaitu uz Jūrmalas ceļiem un nodrošināt drošāku satiksmi visiem iedzīvotājiem un viesiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas