Šefpavāra Baranovska piecas ideāli gardās mīklas receptesReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:11
  • TV3
  • 4

Šefpavāra Baranovska piecas ideāli gardās mīklas receptes

Svētku galds – mīklas pamats

Svētku galds nav iedomājams bez gardiem pīrāgiem, tartēm, tortēm un citiem delikatešu brīnumiem. Svarīgākais elements, kas visiem šiem ēdieniem palīdz saglabāt formu un garšu, ir mīkla. Šefpavārs Normunds Baranovskis, “Rimi” Gardēdis, dalās ar savām piecām ideālajām mīklas receptēm, kas noteikti piešķirs jūsu svētku galdam īpašu šarmu un garšu.

1. Klasiskā rauga mīkla

Klasiskā rauga mīkla ir ideāla ne tikai pīrāgu, bet arī bulciņu pagatavošanai. Lai to sagatavotu, būs nepieciešama milti, piens, raugs, cukurs un sviests. Pārliecinieties, ka raugs ir svaigs, un ļaujiet mīklai rūgt vismaz stundu, lai tā kļūtu gaisīga un garda.

2. Smilšu mīkla tarta pamatnei

Smilšu mīkla ir lieliska izvēle tartēm un desertiem. Tās pagatavošanai nepieciešami milti, sviests, cukurs un ola. Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas un ļaujiet mīklai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes pirms cepšanas, lai tā kļūtu kraukšķīga un sulīga.

3. Pankūku mīkla

Klasiskās pankūkas ir lielisks deserts vai uzkoda, ko var pasniegt ar ievārījumu, krējumu vai citu mīļāko piedevu. Lai pagatavotu ideālu pankūku mīklu, sajauciet miltus, pienu, olas un šķipsnu sāls. Ļaujiet mīklai nostāvēties 15 minūtes, lai pankūkas būtu vēl maigākas.

4. Piparkūku mīkla svētkiem

Ziemassvētku laiks neiztiek bez piparkūkām. Baranovska recepte prasa miltus, medu, cukuru, kanēli un piparkūku garšvielas. Veidojiet mīklu un ļaujiet tai atpūsties, lai garšas sajauktos. Iegūstiet pasakainas formas un dekorējiet ar glazūru, lai radītu svētku noskaņu.

5. Kartupeļu mīkla

Pīrāgi ar kartupeļu mīklu ir ne tikai garšīgi, bet arī sātīgi. Sajauciet vārītus kartupeļus ar miltiem, sviestu un nelielu sāls, lai iegūtu viendabīgu masu. Šī mīkla ir lieliska pildījumiem no gaļas, dārzeņiem vai siera.

Noslēgums

Mīkla ir būtiska sastāvdaļa svētku svinībās, un šefpavārs Normunds Baranovskis ir dalījies ar savām piecām ideālajām receptēm, kas noteikti papildinās jūsu galdus ar garšu un aromātu. Neaizmirstiet, ka galvenais ir mīlestība un pacietība, gatavojot šo gardumu, kas radīs neaizmirstamus mirkļus kopā ar ģimeni un draugiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas