Senioru kopienu apvienība: 40% mūsu valsts pensionāru joprojām ir pakļauti nabadzības riskamBizness
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Senioru kopienu apvienība: 40% mūsu valsts pensionāru joprojām ir pakļauti nabadzības riskam

Pensionāriem joprojām draud nabadzība

Latvijā 40% pensionāru joprojām saskaras ar nabadzības risku, norādījusi biedrība "Latvijas senioru kopienu apvienība" (LSKA). Šis skaitlis atklāj satraucošos apstākļus, ar kādiem saskaras vecāka gadagājuma cilvēki, kuri bieži vien ir ieslodzīti nabadzības slazdā, neskatoties uz ieguldījumu, ko viņi snieguši Latvijas ekonomikai mūža garumā.

Senioru dienas cerības

Senioru diena, kas tika svinēta Saeimā, sniedz cerības, ka likumdošanas un izpildvaras pārstāvji ne tikai uzklausīs senioru problēmas, bet arī aktīvi meklēs risinājumus. LSKA izsaka vēlmi, lai šī diena kļūtu par impulsu, kas mudinātu politiķus pievērst lielāku uzmanību vecāka gadagājuma cilvēku vajadzībām un dzīves kvalitātei.

Cieņa pret senioriem

Astrīda Babāne, LSKA valdes priekšsēdētāja, uzsver: "Mēs sagaidām ieinteresētu un cieņpilnu attieksmi pret cilvēkiem, kuri ar darbu mūža garumā devuši savu pienesumu Latvijas ekonomikai." Šis aicinājums nes tikai emocionālu, bet arī praktisku nozīmi – nepieciešamību stiprināt politiku, kas nodrošinātu pienācīgu atbalstu un aprūpi pensionāriem.

Problēmu risināšana ir steidzama

Pensionāri sastopas ar vairākām grūtībām – no zemas pensijas līdz augstiem dzīves dārdzības rādītājiem. Aicinājums uz rīcību ir skaidrs: nepieciešams meklēt jaunas iniciatīvas un risinājumus, lai novērstu šos riskus un uzlabotu senioru dzīves kvalitāti. Latvijas senioru kopienu apvienība ir apņemšanās būt aktīviem šajā procesā un nodrošināt, ka balss par senioru vajadzībām tiek sadzirdēta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas