Sievietes izsēdinātas no lidmašīnas, jo stjuartam nepatika viņu apģērbs: kas viņām bija mugurā?Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:02
  • LA
  • 7

Sievietes izsēdinātas no lidmašīnas, jo stjuartam nepatika viņu apģērbs: kas viņām bija mugurā?

Incidenta apraksts

Ceļojumu blogere Terēza Araujo nesen piedzīvoja neparastu un nepatīkamu situāciju, kad viņa un viņas draudzene tika izsēdinātas no “Spirit Airlines” lidmašīnas. Šis incidents notika lidostā Losandželosā pirms viņu plānotā lidojuma uz Ņūorleānu. Kā ziņo “Metro”, sievietes tika izsēdinātas pēc tam, kad stjuarts izteica neapmierinātību ar viņu apģērbu.

Apģērba detaļas

Terēza un viņas draudzene bija izvēlējušās valkāt sportisku apģērbu, kas, pēc visu liecību, bija ērts un piemērots ceļojumam. Tomēr stjuartam šāda apģērbu izvēle nešķita pieņemama. Tieši šī iemesla dēļ viņas tika izsēdinātas. Nodarbošanās ar modes noteikšanu lidmašīnās ir diskutabla, un daudzi uzdod jautājumu — vai lidmašīnu apkalpei ir tiesības spriest par ceļotāju apģērbu?

Sociālo mediju reakcija

Incidenta video, ko nofilmējusi Araujo, ātri izplatījās sociālajos medijos, izraisot plašu sabiedrības reakciju. Daudzi cilvēki izteica atbalstu sievietēm un kritizēja aviokompāniju par viņu rīcību. “Vai lidmašīnā patiešām jākontrolē, ko cilvēki valkā?” – jautāja kāds sociālo mediju lietotājs, kamēr citi izteica savus dzimumu un modi saistītos uzskatus.

Spirit Airlines pozīcija

Līdz šim “Spirit Airlines” nav sniegusi oficiālu paziņojumu par šo gadījumu, taču aviokompāniju noteikumi par apģērbu parasti ir saistīti ar cieņu pret citiem ceļotājiem. Tomēr, kad runa ir par modes un individuāla stila izpausmi, vai tiešām ir jābūt normām, kas nosaka, kas ir pieņemams un kas nē? Šis incidents rada jautājumus par to, kādas ir robežas personiskās brīvības un sabiedriskiem noteikumiem gaisā.

Secinājumi

Sieviešu izsēdināšana no lidmašīnas, ņemot vērā tikai viņu apģērbu, ir radījusi plašu diskusiju par cieņu un pieņemšanu mūsdienu ceļojumu kultūrā. Tas liek ikvienam aizdomāties par to, cik svarīga ir individuālā brīvība un kādi ir normatīvie standarti, kas būtu jāievēro. Šis gadījums noteikti nebūs pēdējais, kad cilvēki apspriedīs apģērbu, modes un normu nozīmi aviācijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas