Šī diena vēsturē. Sekmīgi ūdenī nolaiž «Titānika» vecāko brāli – kuģi «Olimpiks»
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:31
  • LSM
  • 4

Šī diena vēsturē. Sekmīgi ūdenī nolaiž «Titānika» vecāko brāli – kuģi «Olimpiks»

Vēsturiska diena kuģošanas vēsturē

Šodien, atskatoties uz vēsturi, ir vērts pieminēt 1910. gada 20. oktobri, kad ūdenī tika nolaižs pasažieru tvaikonis «Olimpiks». Šis kuģis bija ne tikai pirmais no trijotnes, kas ietvēra arī pasaulē pazīstamo «Titāniku», bet arī viens no pieprasītākajiem kuģiem savā laikā.

Kuģu trijotne: «Olimpiks», «Titāniks» un «Britanniks»

Pasažieru tvaikonis «Titāniks», kas nogrima 1912. gadā, ir pazīstams visā pasaulē kā simbols traģēdijai. Tomēr tas nebija vienīgais šīs sērijas kuģis. «Olimpiks» tika projektēts kā tā vecākā brālis, kas pēc laika piedalījās daudzās ceļojumu ekspedīcijās, ikdienā pārvadājot pasažierus pāri Atlantijas okeānam. Šī kuģa ilgā un veiksmīgā darbība ilgst vairāk nekā 25 gadus.

Kuģošanas nozīme un mantojums

«Olimpiks» ne tikai kalpoja kā luksusa pārvadātājs, bet arī iestiprināja tvaikoni kā populāru transporta veidu. Tas padarīja ceļošanu pāri okeāniem pieejamāku un ērtāku, kā arī veica revolūciju kuģošanas nozarē. Pateicoties šiem kuģiem, jūrniecība piedzīvoja uzplaukumu, kas turpinājās gadu desmitiem.

Noslēgums

Šī diena pirms 113 gadiem atgādina par kuģošanas attīstību un tās ietekmi uz sabiedrību. «Olimpiks» paliek ne tikai kā kuģis ar vēsturi, bet arī kā simbols progresam, kas galu galā izmainīja cilvēku dzīvi un ceļošanas pieredzi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas