Drēzdenē vietējais uzņēmējs iedzīvojas uz sabrukušā tilta rēķinaĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Drēzdenē vietējais uzņēmējs iedzīvojas uz sabrukušā tilta rēķina

Drēzdenes tilta traģēdija

Septembrī Drēzdenē notika notikums, kas satricināja pilsētas iedzīvotājus - daļa leģendārā Karolas tilta iegāzās Elbā. Šis tilts, kas bija viens no pilsētas simboliem un iecienīta tūrisma atpūtas vieta, pēkšņi pārvērtās par traģēdijas vietu, kurā cilvēki aktīvi meklēja atgjodīju un risinājumu.

Vietējā uzņēmēja iniciatīva

Uzņēmējs Torstens Dae, redzot iespēju vienlaikus gūt peļņu un saglabāt tilta atmiņu, nolēma rīkoties. Viņš sāka vākt tilta gruvešus un tos pārvērst par suvenīriem. Šī inovatīvā ideja ļāvusi viņam gan saglabāt tilta vēsturisko nozīmi, gan piedāvāt pilsētas apmeklētājiem unikālus atmiņu objektus.

Suvenīri no gruvešiem

Piedāvājot mazus tilta gabaliņus, kas pieejami par desmit eiro, un lielākus fragmentus, kuru cena ir divdesmit eiro, Dae ir spējis piesaistīt gan tūristus, gan vietējos iedzīvotājus. Viņa radīti suvenīri ne tikai simbolizē tilta vēsturisko mantojumu, bet arī atgādina cilvēkiem par dabu, kas vienmēr izsaka savu vārdu.

Sabiedrības reakcija

Dažu cilvēku viedokļi dalās. Kamēr daži apbrīno Dae radošo pieeju un uzskata to par lielisku veidu, kā turpināt tilta stāstu, citi kritizē ideju par peļņas gūšanu no traģēdijas. Taču, neskatoties uz šo pretrunu, Dae turpina attīstīt savu biznesu, cerot, ka šie suvenīri kļūs par neaizmirstamu atmiņu par pilsētas vēsturisko mantojumu.

Nākotnes perspektīvas

Šis gadījums liek domāt par to, kā vietējie uzņēmēji var pielāgoties un atrast iespējas pat grūtajos laikos. Dae plāno paplašināt savu piedāvājumu, iekļaujot arī citus produktus un iespējams, pat organizēt darbnīcas, kurās cilvēki varēs izveidot savus suvenīrus no Karolas tilta gruvešiem. Pavilkt pasaulei, ka ne viss ir zaudēts, pasaule turpinās iet uz priekšu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas