Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien nepilni 4000 iedzīvotājuSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien nepilni 4000 iedzīvotāju

Covid-19 vakcinācijas rādītāji Latvijā

Šoruden Latvijā ir reģistrēti tikai 3786 iedzīvotāji, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19. Šis skaitlis ir krietni zemāks par to, kas tika sagaidīts, ņemot vērā vakcīnu pieejamību un to, ka pandēmija joprojām ir aktuāla tēma valstī. Šie dati nāk no e-veselības sistēmas un liecina par kritisku interesi par vakcināciju pret šo vīrusu.

Gripas vakcinācija pieaug

Savukārt vakcinācija pret gripu šoruden notiek vismaz piecreiz aktīvāk. Iedzīvotāji izrāda lielāku interese par šo vakcīnu, iespējams, tāpēc, ka gripas sezonas tuvums rada bažas par iespējamām veselības problēmām. Salīdzinājumā ar Covid-19 vakcināciju, šis noskaņojums ir ļoti spēcīgs.

Veselības speciālistu viedoklis

Veselības eksperti uzsver, ka ir svarīgi ne tikai vakcinēties pret gripu, bet arī turpināt informēt sabiedrību par Covid-19 vakcinācijas nepieciešamību. "Mums ir jāatrod veidi, kā motivēt cilvēkus vakcinēties un saprast, ka Covid-19 joprojām ir apdraudējums," norāda kāda no veselības jomas pārstāvēm.

Kādas ir vakcinācijas sekas?

Zemais vakcinācijas pret Covid-19 rādītājs var ietekmēt ne tikai individuālo veselību, bet arī sabiedrības veselību kopumā. Sabiedriskās veselības nozare ir satraukta, ka šāds vakcinācijas temps var radīt jaunu gadījumu pieaugumu un apgrūtināt slimības kontroles pasākumus Latvijā.

Secinājumi un nākotnes prognozes

Ņemot vērā šo situāciju, tiek gaidīts, ka veselības iestādes nākamajās nedēļās un mēnešos centīsies palielināt interesi par vakcināciju pret Covid-19. Ir būtiski, lai iedzīvotāji saprastu vakcinācijas nozīmi un tā ietekmi uz veselību, tādējādi palīdzot samazināt riska faktorus gan sev, gan sabiedrībai kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas