Slaidiņš par karu Ukrainā: Rietumi toreiz, 2014.gadā, nenovērtēja Krievijas iespējamos draudusĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:35
  • LA
  • 5

Slaidiņš par karu Ukrainā: Rietumi toreiz, 2014.gadā, nenovērtēja Krievijas iespējamos draudus

Jānis Slaidiņš: Krievijas draudi 2014. gadā

TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” NBS majors un Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš izteica viedokli par paredzamajiem draudiem no Krievijas puses, kas jau 2014. gadā tika nenovērtēti. Viņš norādīja, ka, neskatoties uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, Rietumu valstis un starptautiskā sabiedrība nespēja adekvāti novērtēt situāciju.

Bijušā NATO ģenerālsekretāra viedoklis

Slaidiņš īpaši akcentēja bijušā NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikto komentāru, ka ir bijusi nepieciešamība izveidot spēcīgu Ukrainas armiju un novērst Krievijas iebrukumu jau 2014. gadā. Šī nostāja, saskaņā ar Slaidiņa teikto, atspoguļo plašāku nepietiekamo rīcību un sagatavotību, ko Rietumi demonstrēja, reaģējot uz Krievijas agresiju.

Mācības, ko varam gūt no pagātnes

Jānis Slaidiņš uzsvēra, ka šīs kļūdas ir jāizmanto kā mācības nākotnei. Ja Rietumi ātrāk būtu reaģējuši uz 2014. gada notikumiem, iespējams, ka Krievijas iebrukums Ukraina būtu bijis novērsts vai vismaz mazināts. Tāpat viņš aicināja uz turpmāku atbalstu Ukrainai, lai stiprinātu tās aizsardzību un nodrošinātu drošību reģionā.

Kopsavilkums: nepieciešama aktīvāka reakcija

Šāda veida diskusijas akcentē vajadzību pēc aktīvākas rīcības un sabiedrības informēšanas par Krievijas iespējamiem draudiem. Jānis Slaidiņš uzskata, ka Rietumu valstīm ir jābūt apņēmīgākām, lai saskatītu un novērstu potenciālās krīzes pirms tās pārvēršas ķermeņa strīdā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas