Pērn šajā pašā dienā vietām sniga: sinoptiķi atklāj, kāds laiks šodien gaidāmsDabā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 09:12
  • LA
  • 6

Pērn šajā pašā dienā vietām sniga: sinoptiķi atklāj, kāds laiks šodien gaidāms

Pērn šajā pašā dienā: sniegs un neparasti laikapstākļi

Šodien, 29. oktobrī, Latvijas iedzīvotāji atceras, kā pērn šajā pašā dienā vietām valdīja ziemas sajūtas ar sniegputenēm un aukstumu. Meteorologi bija veikuši prognozes, kas parādīja, ka laiks bija neparasts, sagādājot prieku ziemas entuziastiem un satraukumu autovadītājiem. Šādas laikapstākļu izmaiņas ir ierasta parādība, taču ik gadu tās pārsteidz ar savu neparedzamību.

Šodienas prognoze: skaidrāks un siltāks laiks

Tomēr, kā liecina šodienas sinoptiķu prognozes, šodien Latvijas teritorijā gaidāms pavisam cits laiks. Svētdien lielākajā daļā valsts būs skaidri laika apstākļi, jo mākoņu būs maz. Tas radīs iespēju dažādām ārpus telpām notiekošām aktivitātēm, kā arī sniegs iespēju baudīt rudens krāšņumu.

Mākoņu stāvoklis un nokrišņu trūkums

Savukārt valsts rietumu daļā debesis būs daļēji mākoņainas. Tomēr jārēķinās, ka nokrišņi nav prognozēti, kas liecina par saulaināku un jaukāku dienu, salīdzinot ar pagājušo gadu. Iedzīvotāji var izmantot šo iespēju iziet ārā, lai izbaudītu patīkamo laiku, kas ir lielisks kontrasts pret pērnā gada sniegotajām ainavām.

Kopsavilkums un ieskats nākotnē

Kā redzam, daba mūs pārsteidz ar savu mainīgumu. Mums ir jābūt gataviem ikdienā sastapt gan ziemas baltās ainavas, gan saulainus rudens dienas. Sinoptiķu prognozes norāda uz laika apstākļu uzlabošanos, un šodien ir lieliska iespēja izbaudīt to, kas tiek piedāvāts. Savukārt, vērojot laikapstākļus, mums jāatceras, ka tie var mainīties strauji, un vienmēr jābūt gataviem jauniem pārsteigumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas