Pamosties ar rūgtu garšu mutē? Uzzini, kas patiesībā notiek tavā ķermenīPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Pamosties ar rūgtu garšu mutē? Uzzini, kas patiesībā notiek tavā ķermenī

Rūgtuma sajūta mutē - cēlonis un brīdinājums

Ja no rītiem pamostaties ar rūgtu garšu mutē, tas var būt nopietns signāls, kas norāda uz gremošanas sistēmas problēmām. Šis simptoms var būt saistīts ar refluksu jeb atvilni, kas ir stāvoklis, kad kuņģa skābe vai žults atgriežas barības vadā un tālāk nonāk mutes dobumā. Rūgtā garša var liecināt par to, ka jūsu ķermenis cīnās ar gremošanas traucējumiem.

Reflukss - kāpēc tas notiek?

Reflukss visbiežāk rodas, kad kuņģa saturs, tostarp skābes un žults, naktī pārvietojas atpakaļ uz barības vadu. Guļot horizontālā stāvoklī, šie simptomi var saasināties, jo gravitācija nelīdzsvaro kuņģa saturu. Tas izraisa diskomfortu un rūgtuma sajūtu mutē, kas ne tikai ietekmē rītu, bet var arī radīt ilgstošas gremošanas problēmas, ja tās netiek risinātas.

Kāpēc svarīgi rīkoties?

Ja rūgtuma sajūta mutē kļūst regulāra, tas ir laiks apdomāt jūsu dzīvesveidu un ēšanas paradumus. Šādas pazīmes var norādīt uz nepieciešamību apmeklēt ārstu vai gastroenterologu, lai veiktu padziļinātas izmeklēšanas. Gremošanas traucējumi var radīt nopietnākas veselības problēmas, ja tās netiek savlaicīgi diagnosticētas un ārstētas.

Ko darīt tālāk?

Lai mazinātu refluksa simptomus, ir ieteicams izvairīties no smagiem, taukainiem ēdieniem, īpaši vakarā, kā arī ierobežot alkohola, kafijas un citu skābu dzērienu patēriņu. Regulāra fiziskā aktivitāte un veselīgs uzturs var arī palīdzēt uzlabot gremošanas procesu un samazināt nepatīkamo sajūtu mutē. Turklāt ir svarīgi novērot savus simptomus un konsultēties ar speciālistu, ja tie pastiprinās vai kļūst traucējoši.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas