Mežaparkā ierīkos pilsētas pļavuLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Mežaparkā ierīkos pilsētas pļavu

Mežaparka attīstība un pilsētas pļavas nozīme

Šodien, 23. oktobrī, plkst. 11:00 Rīgā, Mežaparkā pie Mirdzas Ķempes ielas notiks jauna projekta uzsākšana – pilsētas pļavas ierīkošana. Šis pasākums ir daļa no Rīgas zaļo teritoriju attīstības plāna un vērsts uz dabas daudzveidības saglabāšanu un uzlabošanu pilsētvidē.

Iniciatīvas mērķis un ieguvumi

Saskaņā ar Latvijas Dabas fonda (LDF) komunikācijas ekspertes Ditas Šķēles sniegtajām ziņām, jaunā pļava kalpos ne tikai kā estētisks elements Rīgas ainavā, bet arī veicinās bioloģisko daudzveidību. Pēdējā laikā ir novērota tendence pēc iespējas vairāk integrēt dabiskās ekosistēmas pilsētvidē, un Mežaparka pļava ir pirmā no vairākām plānotajām iniciatīvām.

Plānotās aktivitātes un sabiedrības iesaiste

Pasākuma laikā tiks rīkotas dažādas aktivitātes, kuru mērķis ir iesaistīt sabiedrību un veicināt apziņu par dabas saglabāšanu. Ikviens interesents ir laipni aicināts piedalīties, apgūt jaunas zināšanas par Latvijas floru un faunu, kā arī uzzināt par to, kā pareizi kopt un saglabāt pļavas ekosistēmas.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Pilsētas pļavas ierīkošana Mežaparkā ir nozīmīga iniciatīva, kas var kalpot kā piemērs citu pilsētu attīstībai. Latvijas Dabas fonda uzsāktā projekta mērķis ir ne tikai paplašināt zaļās zonas, bet arī izglītot sabiedrību par ekoloģiju un vides aizsardzību, tādējādi radot labvēlīgāku un ilgtspējīgāku dzīves vidi visiem Rīgas iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas