Meklēt oriģinālus risinājumus un dauzīties, kad piederas. LTV operators Raivo Freimanis
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:05
  • LSM
  • 6

Meklēt oriģinālus risinājumus un dauzīties, kad piederas. LTV operators Raivo Freimanis

Māksla un tehnika vienā personā

Raivo Freimanis, Latvijas Televīzijas vadošais operators, ir cilvēks, kurš ar kameru rokā liek skatītājiem redzēt pasauli jaunā gaismā. Viņš apvieno mākslu un tehniku, lai radītu emocionālas un pievilcīgas stāstus. "Reizēm ar kameru jūtos kā viens vesels," atzīst Freimanis, uzsverot, ka operators ir ikviena televīzijas projekta acis. Viņš piešķir dzīvību katram kadram un veido jaunu realitāti, kuru vēlāk var redzēt ekrānos.

Ceļš uz profesionālo izaugsmi

Freimaņa ceļš uz operators profesiju sākās no vienkārša vaļasprieka, kas ar laiku pāraudzis visaptverošā kaislībā pret kinematogrāfiju. Ikdienas darbs rāda, ka, lai radītu izcilus televīzijas projektus, nepieciešams ne tikai tehnisks talants, bet arī radošs piegājiens. Raivo strādā, lai atrastu oriģinālus risinājumus katrā projektā, apvienojot inovāciju ar pieredzi.

Savienojums starp cilvēcisko un tehnisko

Pateicoties Freimaņa spējai uzsākt un uzturēt dialogu ar savu kameru, viņš bieži vien spēj iemūžināt pat vistīrākās cilvēciskās emocijas. "Dauzīties, kad piederas" ir viņa moto, kas liek nebaidīties no izaicinājumiem un būt atklātam pret jauniem izmēģinājumiem. To viņš uzskata par svarīgu, lai attīstītu un uzlabotu paveikto.

Freimaņa radošā pieeja un apņemšanās iedvesmo ne tikai kolēģus, bet arī topošos operatorus un kinematogrāfus. Viņš pierāda, ka neatkarīgi no apstākļiem un uzdevumiem ir svarīgi meklēt jaunas perspektīvas un pieejas. Ar savu piemēru Raivo Freimanis atgādina, ka katrs cilvēks var būt stāsta autors, ja vien ir gatavs drosmīgi ielūkoties realitātē un to rediģēt ar savām acīm un sirdi.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas