«Kaut visiem būtu tādi apstākļi kā mūsu Riko» – Rīgas Brāļu kapus uzrauga arī suns
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:50
  • LSM
  • 8

«Kaut visiem būtu tādi apstākļi kā mūsu Riko» – Rīgas Brāļu kapus uzrauga arī suns

Riko – uzticams kapu sargs

Rīgas Brāļu kapu darbinieki lepojas ar savu neparasto kolēģi – suni Riko. Šis majas dzīvnieks ne tikai ir kompanjons darbiniekiem, bet arī simbolizē mieru un klātbūtni, kuru šajos svētajos kapos ir svarīgi saglabāt. Riko ir kļuvis par neatņemamu šīs vēsturiskās vietas daļu, daloties ar darbinieku ikdienu un palīdzot uzturēt kapu kārtību.

Iedzīvotāju bažas

Sākotnējā ziņojuma iemesls bija bažas par Riko dzīves apstākļiem, ko izteikuši satraukti iedzīvotāji, kuri novērojuši sunīša klātbūtni kapos. Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" saņēma zvanu no vietējiem iedzīvotājiem, kuri vēlējās noskaidrot, vai suns dzīvo pietiekami labos apstākļos. Šīs izsūtītās ziņas atspoguļo sabiedrības interesi par dzīvnieku labturību, īpaši tādās svētās vietās kā Rīgas Brāļu kapi.

Kapu darbinieku atbildība

Kapu darbinieki ir reaģējuši uz bažām, uzsverot, ka Riko dzīvo labos apstākļos un ir mīlēts. Viņi norādīja, ka suns saņem nepieciešamo aprūpi, regulāras pastaigas un uzmanību, kas padara viņa dzīvi laimīgu un piepildītu. Riko ir ne tikai kapu pasargātājs, bet arī draugs, kurš sniedz komfortu un atbalstu gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem.

Riko kā simbols

Riko ir vairāk nekā tikai suns – viņš ir simbols gandarījumam un mīlestībai par dzīvniekiem, kas var atrast vietu pat visneparastākajās situācijās. Kapu darbinieku teiktais, ka "kaut visiem būtu tādi apstākļi kā mūsu Riko," liecina par apņēmību nodrošināt augstākos dzīvnieku labturības standartus. Rīgas Brāļu kapi turpina uzsvērt, cik svarīgi ir kaut kur un kādā veidā dzīvot, un Riko ir lielisks piemērs tam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas