Viktors Valainis: Ir lietas, ko vācieši no latviešiem var pamācītiesIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:00
  • NRA
  • 5

Viktors Valainis: Ir lietas, ko vācieši no latviešiem var pamācīties

Viktora Valaiņa vizīte Vācijā

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis nesen atgriezās no vizītes Vācijā, kur viņš apsprieda iespējas attīstīt ražotnes Latvijā un iegādāties militāro aprīkojumu, kas būtu pielāgots Latvijas vajadzībām. Sarunas ar vācu uzņēmējiem bija produktīvas un izdevās panākt vairākus nozīmīgus vienošanās.

Ražošanas paplašināšana Latvijā

Viktors Valainis atklāja, ka viņi izdevās pārliecināt vācu uzņēmējus par Latvijas infrastruktūras potenciālu. "Mēs runājām par ražošanas paplašināšanu un jaunu iespēju radīšanu, izmantojot Latvijas resursus," skaidroja ministrs, uzsverot, ka Latvija ir pievilcīga vieta investīcijām.

Militārā aprīkojuma iegāde

Viena no centrālajām tēmām sarunās bija arī militārā aprīkojuma iepirkšana. Valainis norādīja, ka Latvija mērķē uz modernizāciju un birokrātisko procesu optimizāciju, lai nodrošinātu, ka iegādātais aprīkojums atbilst visaugstākajiem standartiem un drošības prasībām.

Vācija kā mācību avots

Intervijā “Neatkarīgajai” Valainis uzsvēra, ka ir daudz lietu, ko vācieši var pamācīties no latviešiem. Latvijas pieredze digitālajā transformācijā un inovatīvās pieejas ražošanā ir piemēri, kas var kalpot par vērtīgu lietderīgu iedvesmu Vācijas uzņēmējiem, kuri meklē jaunas risinājumu iespējas.

Nākotnes perspektīvas

Pabeidzot savu komentāru, Valainis izteica optimismu par nākotnes sadarbību. "Mēs redzam iespējas ne tikai ekonomiskajās attiecībās, bet arī kultūras un izglītības jomās, kas var stiprināt mūsu abu valstu saites," piebilda ministrs, aicinot uz turpmāku dialogu un sadarbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas