Viceadmirālis Gaidis Zeibots: Tās ir kaut kādas muļķības – būvēt tagad bunkurus uz robežasKomentāri
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 06:00
  • NRA
  • 6

Viceadmirālis Gaidis Zeibots: Tās ir kaut kādas muļķības – būvēt tagad bunkurus uz robežas

Viceadmirālis Gaidis Zeibots kritizē bunkuru būvniecību uz robežas

Viceadmirālis Gaidis Zeibots izteicis neapmierinātību ar ideju par bunkuru būvniecību uz Latvijas robežas, norādot, ka šādas iniciatīvas ir “kaut kādas muļķības”. Šie izteikumi nāk pēc nesenajiem komentāriem no Polijas ārlietu ministra Radoslava Sikorska, kurš uzsvēra, ka pašreizējais laiks prasa stiprināt armiju un modernizēt infrastruktūru.

Polijas piemērs: spēcīgas armijas nepieciešamība

Sikorskis uzsvēra, ka Eiropas Savienībai jāizveido visstrengthīgākā armija, kamēr viņš aicināja paveikt darbus, lai padarītu Poliju par cietoksni. Viņa vārdi norāda uz nepieciešamību sagatavoties potenciālajiem izaicinājumiem, kas var rasties nākotnē, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju Eiropā.

Vai Latvijā notiek līdzīgas iniciatīvas?

Latvijas sabiedrībā rodas jautājums – vai mūsu valsts rīkojas pietiekami aktīvi, lai nodrošinātu savu drošību? Kamēr Polija runā par armijas stiprināšanu, Latvijā varētu būt nepieciešams izvērtēt savus resursus un plānus attiecībā uz aizsardzību. Viceadmirāļa Zeibota izteikumi liek domāt, ka mums būtu jākoncentrējas uz efektīvākiem risinājumiem, nevis uz simboliskām būvēm, kā bunkuri.

Secinājums

Latvijas aizsardzības stratēģija ir jārevidē, ņemot vērā reālo drošības situāciju. Viceadmirāļa Zeibota viedoklis, kā arī Polijas aicinājumi, liecina par nepieciešamību pārvērtēt pieejas, ko izmantojam, lai pasargātu mūsu valsti. Laiks domāt par reāliem risinājumiem, nevis attiecībā uz bunkuru būvniecību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas