Velnezers tiek attīrīts no fosfora piesārņojumaZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Velnezers tiek attīrīts no fosfora piesārņojuma

Velnezers un tā vēsturiskā piesārņojuma problēma

Velnezers, kas atrodas Juglā, ir dabas pērle, taču tā ilggadējā iznīcināšana caur fosfora piesārņojumu ir radījusi nopietnas vides problēmas. Fosfors, kas ir viens no galvenajiem ūdens piesārņojuma cēloņiem, ir veicinājis aļģu ziedēšanu un citus negatīvus ekoloģiskos procesus, kas apdraud ezera ekosistēmu.

Sadarbība ar zviedru ekspertiem

Sadarbībā ar ūdens attīrīšanas ekspertiem no Zviedras, šajā nedēļā sākusies aktīva Velnezera attīrīšana. Ekspertu komanda ir īpaši pieredzējuša šādu projektu īstenošanā, un viņu zināšanas un tehnoloģiskās inovācijas ir būtiska daļa šī plāna īstenošanā.

ALUM attīrīšanas metode

Attīrīšanas procesā tiek izmantota specifiska ALUM attīrīšanas metode, kas ļauj efektīvi noņem fosforu no ūdens. Šī metode ir inovatīva un ekoloģiska, kas nodrošina minimālu ietekmi uz apkārtējo vidi. Laiva, kas speciāli uzbūvēta šim mērķim, ļaus veikt operācijas uz ūdens virsmas, neapdraudot ezera iemītniekus un ekosistēmu.

Nākotnes perspektīvas

Veicot šo attīrīšanu, tiek cerēts uzlabot Velnezera ūdens kvalitāti un veicināt dabiskās dzīves atjaunošanos ezerā. Projekts ir svarīgs solis ceļā uz ilgtspējīgu vides apsaimniekošanu un aicina vietējos iedzīvotājus apzināties ūdens resursu saglabāšanas nozīmi, kā arī piedalīties ekoloģiskajā izglītībā. Šis pasākums ne tikai palīdzēs attīrīt Velnezera ūdeni, bet arī kalpos kā piemērs citiem projektiem visā Latvijā, kas vērsti uz vides saglabāšanu un uzlabošanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas