Līgatniešiem raizes par iecienītas publiskās pirts likteni; pašvaldība bažas noraida
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:43
  • LSM
  • 6

Līgatniešiem raizes par iecienītas publiskās pirts likteni; pašvaldība bažas noraida

Raizes par publiskās pirts likteni

Līgatnes iedzīvotāji ir noraizējušies par Cēsu novada domes ieceri iznomāt vietējo publisko pirti, kas lien ne tikai pieprasījumā, bet arī vietējās tradīcijās. Šī pirts ir bijusi būtiska daļa no vietējās kultūras, ļaujot cilvēkiem ne tikai izbaudīt relaksējošas pēršanās procedūras, bet arī saglabājot gadu desmitiem senas tradīcijas.

Bailes no pēršanās tradīciju izzušanas

Iedzīvotājiem ir bažas, ka, sekojot citu pilsētu piemēram, kur līdzīgas pirtis jau tika likvidētas (piemēram, Siguldā un Nītaurē), arī Līgatnes publiskā pirts varētu tikt slēgta. Šāda situācija ietekmē ne tikai vietējo kopienu, bet arī tuvākās apkārtnes iedzīvotājus, kas katru piektdienu ierodas Līgatnē baudīt pirts procedūras.

Pašvaldības skaidrojums

Cēsu novada pašvaldība ir sniegusi skaidrojumu par radītajām bažām, norādot, ka situācija ir pārspīlēta. Pašvaldības pārstāvji Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija" apgalvoja, ka viņiem nav nodoma likvidēt publisko pirti, un aicināja iedzīvotājus neuztraukties par tās nākotni.

Iedzīvotāju reakcija un solidaritāte

Neskatoties uz pašvaldības skaidrojumu, vietējie iedzīvotāji ir apņēmības pilni aizsargāt savu mīļoto pirts tradīciju. Sociālajos tīklos ir izveidots vairāki grupas un diskusijas, kurās cilvēki dalās ar savām atmiņām un pieredzi, kas saistīta ar šo vietu, aicinot citus piedalīties aktivitātēs, kas palīdzētu saglabāt pirti Līgatnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas