Siliņa budžetā saskata lielāku elastību uzņēmējiem, bet ne papildu naudu «Rail Baltica»
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:45
  • LSM
  • 8

Siliņa budžetā saskata lielāku elastību uzņēmējiem, bet ne papildu naudu «Rail Baltica»

Premjerministres viedoklis par budžeta prioritātēm

Premjere Evika Siliņa no "Jaunās Vienotības" šodien, Saeimas Budžeta komisijas sēdē, uzsvēra, ka nākamajā gadā publiskā sektora izdevumu mazināšana turpināsies. Viņa skaidroja, ka budžeta piesardzība ir nepieciešama, lai nodrošinātu stabilitāti valsts finansēs, īpaši ņemot vērā pašreizējos drošības izaicinājumus.

Elastība uzņēmējiem – solījums vai realitāte?

Siliņa arī atzīmēja, ka uzņēmēji var gaidīt lielāku elastību, taču tas nenozīmē papildu finansējumu. Tas norāda uz to, ka, lai arī valdība cenšas atbalstīt uzņēmējdarbību, reālā naudas plūsma projektam "Rail Baltica" paliek stagnējoša. Premjere uzsvēra nepieciešamību prioritizēt esošās vajadzības un izvairīties no jaunu projektu uzsākšanas bez pietiekamas finansējuma nodrošināšanas.

Drošība kā galvenā prioritāte

Siliņas izteikumi atklāj arī valdības attieksmi pret drošību, kas šobrīd tiek uzskatīta par galveno prioritāti. Dažas citas nozares, saskaroties ar šiem izaicinājumiem, spiesti atkāpties no iepriekš plānotajiem izdevumiem. Tādējādi jautājumi par "Rail Baltica" līdzekļu palielināšanu paliek neatbildēti, radot bažas par projekta nākotni.

Secinājums

Kopumā, Siliņas paziņojumi liecina par vēlmi atbalstīt ekonomiku, tomēr tas tiek darīts ierobežotā budžeta ietvaros. Uzņēmējiem, neskatoties uz solījumiem par elastību, nāksies pielāgoties situācijai, kurā valsts prioritātes ir spožākas par ambicioziem projektiem kā "Rail Baltica".

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas