Siliņa: Nākamā gada budžets ir drošības un konkurētspējas celšanas budžetsZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Siliņa: Nākamā gada budžets ir drošības un konkurētspējas celšanas budžets

Ministru prezidentes paziņojums par nākamā gada budžetu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) otrdien prezentēja nākamā gada budžeta plānus, uzsverot, ka tas ir "drošības un konkurētspējas celšanas budžets". Šī sanāksme notika Saeimas Prezidija un frakciju vadītāju, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātu kopīgajā sanāksmē, kurā tika apspriesti likumprojekti par valsts budžetu 2025.gadam un tā ietvaru 2026., 2025. un 2027.gadam.

Drošības stiprināšana kā prioritāte

Siliņa skaidroja, ka nākamā gada budžets ir vērsts uz nacionālās drošības stiprināšanu, ņemot vērā aktuālās ģeopolitiskās situācijas un drošības izaicinājumus. Plānots piešķirt papildu resursus aizsardzības sektora uzlabošanai, kā arī citiem ar drošību saistītiem pasākumiem. Šie soļi ir nepieciešami, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību un stabilitāti valstī.

Konkurētspējas veicināšana

Evika Siliņa norādīja, ka budžets arī tiks veltīts konkurētspējas paaugstināšanai visos ekonomikā svarīgajos sektoros. Tiks ieviesti pasākumi uzņēmējdarbības atbalstam, inovāciju veicināšanai un tehnoloģiju attīstībai, lai stiprinātu Latvijas konkurētspēju Eiropas Savienības tirgū.

Budžeta projekti un nākotnes plāni

Prezentācijas laikā tika aplūkoti arī saistītie likumprojekti, kas attieksies uz budžeta plānošanu nākamajiem trim gadiem. Siliņa uzsvēra, cik svarīgi ir plānot finanšu resursus risinājumiem ne tikai tuvākajā nākotnē, bet arī ilgtermiņā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu ekonomikas attīstību. Nākamajā sanāksmē tiks turpināta budžeta apspriešana, kurā tiks iesaistīti arī citi Latvijas politiskie spēki, lai rastu vienotu pieeju valsts attīstībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas