"Skatos, ka ļoti daudziem pieaug liekais svars!" Māris Gulbis pauž sašutumu par politiķiem, kas jauniešiem ir slikts paraugsLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 06:05
  • LA
  • 7

"Skatos, ka ļoti daudziem pieaug liekais svars!" Māris Gulbis pauž sašutumu par politiķiem, kas jauniešiem ir slikts paraugs

Sašutums par politiķu piemēru

Māris Gulbis, uzņēmējs un bijušais iekšlietu ministrs, izteicis sašutumu par Latvijas politiķu fizisko formu un to ietekmi uz jauniešiem. Viņš norādīja, ka politiķiem jābūt viedokļu veidotājiem un jārāda labais piemērs, piedaloties sportiskās aktivitātēs. "Arī politiskajai vadībai jābūt viedokļu veidotājiem un jārāda ar savām darbībām, ka viņiem nav liekais svars un viņi nodarbojas ar sportu," sacīja Gulbis.

Politiķi un liekais svars

Gulbis norādīja uz konkrētiem politiķiem, kuriem ir būtiskas veselības problēmas, kas var kalpot kā slikts piemērs jauniešiem. "Man liekas, ka mums ir atsevišķi ministri, kam ir 150 kg un nevienu dienu nav bijuši uz sportu," viņš piebilda, uzsverot, ka šādas personas vada svarīgas ministrijas, tostarp drošības ministriju.

Jauniešu veselības stāvoklis

Diskusijā par jauniešu veselības stāvokli, Gulbis akcentēja obligātā valsts militārā dienesta nozīmi un to, kā politiķi ar savu piemēru var ietekmēt jaunās paaudzes attieksmi pret veselību. "Mums ir jādomā par to, kā mēs varam motivēt jauniešus dzīvot veselīgi un aktīvi, nevis vienkārši gaidīt, ka viņi paši to sapratīs," piebilda Gulbis.

Secinājumi

Gulbis aicina politiķus pārdomāt savas rīcības un to sekas, mudinot viņus aktīvi piedalīties sporta aktivitātēs. Viņš uzsver, ka ir nepieciešams uzlabot sabiedrības izpratni par veselību un fizisko aktivitāti, lai nākotnē jaunieši varētu izaugt veselīgāki un aktīvāki.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas