Sliktas ziņas šomēnes saņēmušas aptuveni 40 ar krūts vēzi slimojušas sievietesVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:41
  • NRA
  • 4

Sliktas ziņas šomēnes saņēmušas aptuveni 40 ar krūts vēzi slimojušas sievietes

Par trūcīgajām finansēm krūts rekonstrukcijai

Šomēnes apmēram 40 sievietes, kuras cīnījušās ar krūts vēzi, saņēmušas šokējošu ziņu - nauda, kas bija plānota viņu krūts rekonstrukcijai pēc mastektomijas, vairs nav pieejama. Valsts budžets izrādījies tukšs, un finansētās kvotas izsmeltas, atstājot šīs sievietes bez cerības uz nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Oktobris - krūts veselības mēnesis

Šis paziņojums nācis tieši oktobrī, kad visā pasaulē tiek atzīmēts krūts veselības mēnesis. Šajā laikā sabiedrība vienojas pievērst uzmanību krūts vēža profilaksei un ārstēšanai, taču šāda ziņa daudziem šķiet kā dubultā trieciena attēls - tēma, kas tik aktuāla un svarīga, bet kas liek šiem varoņiem saskarties ar jauniem, negaidītiem šķēršļiem.

Novēršana vai taupīšana uz slimnieku rēķina?

Daudzas sievietes, kuras pārvarējušas vēzi, uzdod sev jautājumu: “Vai tiešām plānots taupīt uz sieviešu rēķina, kuras jau ir pieredzējušas milzīgas grūtības?” Šis jautājums rodas ne tikai no skaidrās finanšu situācijas, bet arī no sabiedriskās atbildības sajūtas. Vai valsts nav parādījusi pietiekamu atbalstu un cieņu pret šīm sievietēm, kuras cīnījušās par savu dzīvību?

Diskusija ar ekspertiem un speciālistiem

Par situāciju un iespējamiem risinājumiem sarunājās raidījumā “360 ZIŅneši” ar vēža slimnieču atbalsta organizācijām un veselības ministrijas pārstāvjiem. Izskanēja baiļu un neapmierinātības balsis, bet arī cerība, ka sabiedrība un valsts varētu rast risinājumus, lai palīdzētu sievietēm, kuras to ir pelnījušas. Ir steidzami nepieciešami pasākumi, lai nodrošinātu, ka medikamenti un operācijas ir pieejamas bez raizēm par finansiālajām sekām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šī nelaime uzsver nepieciešamību pēc skaidras stratēģijas krūts veselības jomā un budžeta atbalsta. Sievietes, kuras ir saskārušās ar krūts vēzi, ir cīnītājas, un viņām jābūt nodrošinātām ar visām nepieciešamajām resursiem, lai atgūtu veselību pēc mastektomijas. Tas ir jautājums par cilvēktiesībām un nekādas naudas taupīšanas metodes nedrīkst nākt par sliktu pacientu veselībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas