Smiltenē kā pirmā droša patvēruma vieta marķēta sporta halle
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:26
  • LSM
  • 5

Smiltenē kā pirmā droša patvēruma vieta marķēta sporta halle

Smiltenes sporta halle – jaunā drošā patvērne

Smiltenē, kā pirmā vieta, kas saņēmusi oficiālo “Patvertne” marķējumu, ir sporta halle, kas ir pielāgota iedzīvotāju drošībai ārkārtas situācijās. Šī jaunā iniciatīva ir daļa no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) projekta, kura mērķis ir nodrošināt drošas patvēruma vietas visā Latvijas teritorijā.

VUGD pārbaudes rezultāti

VUGD Vidzemes reģionā ir veikusi detalizētu vairāk nekā 900 pagrabu un citu potenciālo patvēruma vietu pārbaudi, lai novērtētu to piemērotību krīzes situācijās, piemēram, dabas katastrofās vai militāra apdraudējuma gadījumos. Šīs pārbaudes palīdzēs sagatavot nepieciešamās infrastruktūras, kas var glābt dzīvības ārkārtas situācijās.

Pasaules prakse un vietējo pašvaldību iniciatīvas

Pirmās pašvaldības Latvijā, sekojot Smiltenes piemēram, jau aktīvi sāk piestiprināt pie savām ēkām zīmes “Patvertne”. Šīs norādes tiek izmantotas, lai informētu iedzīvotājus par vietām, kur viņi var vērsties drošības nolūkos. Vietējo pašvaldību pārstāvji aicina iedzīvotājus ne tikai paļauties uz institūcijām, bet arī pašiem domāt par drošību, plānojot iespējamās rīcības ārkārtas situācijās.

Iedzīvotāju loma drošības nodrošināšanā

Vietvaras uzsver, ka katram iedzīvotājam ir nozīmīga loma savas drošības nodrošināšanā. Tas ietver ne tikai zināšanas par tuvākajām patvēruma vietām, bet arī sagatavošanos un izpratni par iespējamiem riskiem. Tāpēc tiek aicināti iedzīvotāji piedalīties drošības pasākumos un regulāri informēties par situācijām, kas var apdraudēt viņu dzīvi un veselību.

Kā nākotne paskatīsies uz drošību Latvijā?

Arvien pieaugošā apziņa par drošības jautājumiem un nepieciešamība pēc gatavības krīzes situācijām ir redzama visā Latvijā. Smiltenes sporta halle ir tikai sākums, taču šāda veida iniciatīvas varētu būt par paraugu citām pilsētām un novadiem, veicinot kopīgu iesaistīšanos un apziņu par drošību mūsu sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas