• 2024. gada 16. septembris 13:09
  • Diena
  • 4

Sprādzienā Ķelnes centrā bojāta ēka un ievainots viens cilvēks

Sprādziens Ķelnes centrā

Vācijas rietumu pilsētā Ķelne pirmdien, 23. oktobrī, noticis sprādziens, kas radījis nopietnus postījumus vairākām ēkām. Nepazīstami apstākļi un sprādziena cēlonis pašlaik tiek izmeklēti, bet ir apstiprināts, ka viens cilvēks guvis vieglus ievainojumus.

Postījumi un evakuācija

Notikuma vietā ir ieradušies glābēju dienesti un policija. Ugunsdzēsēji nekavējoties sāka darbu, lai apsekotu teritoriju un nodrošinātu drošību. Vairākām apkārtnē esošajām ēkām tika noteikta evakuācija, lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību un izvairītos no papildu risku rašanās.

Acīgu liecinieku vērojumi

Liecinieki ziņo, ka dzirdējuši skaļu sprādzienu, kas norādīja uz nopietnu situāciju. “Tas bija kā šāviens, kas pēkšņi pārtrauca klusumu,” stāstīja viens no tuvumā esošajiem iedzīvotājiem. Policija mudina citus lieciniekus dalīties ar informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā.

Policijas paziņojums

Policija ir uzsākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu sprādziena cēloni un visus apstākļus, kas noveda pie šīs traģiskās situācijas. Tiks veikti izsmeļoši apskati un tehniskās ekspertīzes, lai nodrošinātu, ka līdzīgi incidenti neatkārtojas.

Kopienas atbalsts un palīdzība

Ķelnes pašvaldība aicinājusi iedzīvotājus saglabāt mieru un sekot oficiālajai informācijai. Tāpat tiks sniegta palīdzība tiem, kurus ietekmējusi šo notikumu dēļ, tostarp evakuētiem iedzīvotājiem un cietušajiem. Visbeidzot, sabiedrība lūgta izrādīt sapratni un atbalstu izmeklēšanas procesā, lai šo traģisko notikumu izskaidrotu un novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas